Τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα το  αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου έδειξαν ότι οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν τον Δεκέμβριο με σταθερό ρυθμό.

Ειδικότερα, οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 0,3% τον Δεκέμβριο από τον προηγούμενο μήνα, στα 529,6 δισ. δολ. επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Δεκέμβριος ήταν ο τρίτος διαδοχικός μήνας με τις λιανικές πωλήσεις να σημειώνουν αύξηση με ρυθμό 0,3%, όπως έδειξαν τα αναθεωρημένα στοιχεία του υπουργείου.

Την ίδια στιγμή, οι τιμές εισαγωγών αυξήθηκαν 0,3% τον Δεκέμβριο από τον προηγούμενο μήνα, εμφανίζοντας τη μεγαλύτερη μηνιαία άνοδο από τον περασμένο Μάρτιο, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας.

Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal έκαναν λόγο για άνοδο 0,4%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την αγορά εργασίας, τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα έδειξαν ότι οι νέες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας υποχώρησαν κατά 10.000 στις 204.000 για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 11 Ιανουαρίου.

Οι αιτήσεις συμπλήρωσαν πέντε διαδοχικές πτωτικές εβδομάδες.

Τέλος, ο μεταποιητικός δείκτης της Philadelphia Fed σημείωσε άλμα στις 17 μονάδες τον Ιανουάριο από 2,4 μονάδες τον προηγούμενο μήνα, ξεπερνώντας με ευκολία τις εκτιμήσεις των αναλυτών που τον τοποθετούσαν στις 2,8 μονάδες.

Ο δείκτης δείχνει την πορεία της δραστηριότητας του μεταποιητικού κλάδου σε Πενσυλβάνια, Ντέλαγουερ και Νιου Τζέρσεϊ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης