Η επανεκκίνηση της οικονομίας είναι το μεγάλο στοίχημα για την κυβέρνηση, και μάλιστα όσο το δυνατόν γρηγορότερα μετά το πέρας της επιδημίας του κορωνοϊού στη χώρα, δήλωσε σε τηλεοπτικό σταθμό ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ‘Αδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός σημείωσε πως η επόμενη μέρα αναμφισβήτητα θα έχει δυσκολίες για την ελληνική οικονομία λέγοντας χαρακτηριστικά πως «όταν με το καλό περάσει ο ιός, έχουμε μπροστά μας κουπί. Όλα όσα κάνουμε έχουν σοβαρή επίπτωση στην οικονομία μας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Τίποτα δεν είναι εύκολο ή αυτονόητο, η ζημιά είναι πραγματική» υπογράμμισε ο υπουργός και εξέφρασε την εκτίμηση πως τα μέτρα που εφαρμόζει η κυβέρνηση για την ελαχιστοποίηση των οικονομικών επιπτώσεων της επιδημίας του κορωνοϊού θα θέσουν τα πράγματα υπό έλεγχο.

Αναφερόμενος στην αναστολή εργασίας, ο κ. Γεωργιάδης διευκρίνισε πως αυτή δεν έχει χαρακτήρα απώλειας της θέσης εργασίας, αλλά αντιθέτως διασφαλίζει τόσο αυτή όσο και το ότι οι εργαζόμενοι θα λάβουν τα χρήματά τους.

«Η αναστολή σημαίνει ότι δεν χάσατε τη δουλειά σας» επισήμανε ο ίδιος προσθέτοντας πως όσοι είναι σε αναστολή εργασίας θα είναι και πάλι στις θέσεις τους όταν η επιχείρηση ανοίξει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα ο κ. Γεωργιάδης επισήμανε την άμεση θέσπιση σειράς μέτρων ακριβώς για να διασφαλιστεί η επιβίωση των επιχειρήσεων από τις επιπτώσεις της πανδημίας.

Τέλος, αναφερόμενος στα μέτρα περιορισμού των πολιτών, ο υπουργός εξέφρασε πως αυτά δεν ενέχουν αυταρχισμό, δεδομένου ότι κανείς δεν είναι ευχαριστημένος με το γεγονός πως κρίθηκε αναγκαίο να ληφθούν. Επιπρόσθετα εξέφρασε πως αυτά δεν πρόκειται να αρθούν χωρίς να δώσει έγκριση η επιστημονική επιτροπή.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης