Αύξηση τουριστικών κρατήσεων από Ισραήλ προς Ελλάδα

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου 2018, 17:17
Αύξηση τουριστικών κρατήσεων από Ισραήλ προς Ελλάδα
Νέα αύξηση καταγράφουν οι κρατήσεις από το Ισραήλ προς την Ελλάδα, διατηρώντας τη δυναμική της περσινής χρονιάς όπως προέκυψε από τις επαφές του γ.γ. του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού Κωνσταντίνου Τσέγα με παράγοντες της ισραηλινής τουριστικής βιομηχανίας στη διεθνή τουριστική έκθεση του Ισραήλ, ΙΜΤΜ 2018, στο Τελ Αβίβ.

Στο πλαίσιο των διμερών σχέσεων Ελλάδας – Ισραήλ στον Τουρισμό, που εγκαινίασε το 2016 η υπουργός Έλενα Κουντουρά με τον ομόλογό της, Yariv Levin, το 2017 αυξήθηκαν οι απευθείας αεροπορικές συνδέσεις του Ισραήλ με ελληνικούς προορισμούς.

Οι αεροπορικές αφίξεις Ισραηλινών στην Ελλάδα ξεπέρασαν τις 503.000, αύξηση 15%, σύμφωνα τα προσωρινά στοιχεία της ετήσιας έκθεσης τόσο του αεροδρομίου Ben Gurion, όσο και των ελληνικών αεροδρομίων.

Για το 2018, η περαιτέρω ενίσχυση του πτητικού έργου και οι νέες απευθείας συνδέσεις με περισσότερους ελληνικού προορισμούς καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς αναμένεται να οδηγήσει σε νέα αύξηση Ισραηλινών τουριστών.

Ο ΕΟΤ συμμετείχε στην ΙΜΤΜ 2018 με περίπτερο 100 τ.μ., και συνεκθέτες τις Περιφέρειες Ηπείρου, Κρήτης, Νοτίου Αιγαίου, Θεσσαλίας, Κεντρικής Μακεδονίας, τη δημοτική κοινωφελή επιχείρηση Καβάλας «Δημωφέλεια», τον HATTA, ελληνικές ξενοδοχειακές αλυσίδες και τουριστικές επιχειρήσεις.

Στην ΙΜΤΜ 2018 συμμετείχαν 170 εκθέτες από 50 κράτη. Στην πλειονότητά τους οι επισκέπτες εκδήλωσαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους ελληνικούς προορισμούς και τα μοναδικά θεματικά τουριστικά προϊόντα της χώρας.
Εντυπωσιακή ήταν και η προσέλευση επισκεπτών σε μουσική εκδήλωση ορχήστρας από τη Ρόδο στο περίπτερο του ΕΟΤ.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου 2018, 17:17