Η Αυστραλία θα δαπανήσει 130 δισ. δολάρια Αυστραλίας (64,5 δισ. στερλίνες) για να επιδοτήσει τους μισθούς σχεδόν 6 εκατ. ανθρώπων, στην τρίτη δόση του προγράμματος ενίσχυσης που σχεδιάστηκε για να περιορίσει τον αντίκτυπο από την πανδημία του κορωνοϊού στην οικονομία της χώρας.

Ο πρωθυπουργός Scott Morrison δήλωσε πως οι έξι μήνες χρηματοδότησης ήταν απαραίτητες για να διασφαλιστεί ότι οι επιχειρήσεις ήταν σε θέση να διατηρήσουν το προσωπικό και ήταν ικανές να επανέλθουν ότι η κρίση είχε περάσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πρέπει να έχουμε μια οικονομία σε λειτουργία για να το κάνει αυτό. Αυτό είναι ένα κίνητρο για να κρατήσουμε τους ανθρώπους, κάνοντας πραγματική εργασία… Μπορούν να τους κρατήσουν στα βιβλία, στις μισθοδοσίες» ανέφερε ο Morrison σε τηλεοπτικό μήνυμα.

Το νέο αυτό πρόγραμμα ανεβάζει το συνολικό ποσό που έχει διαθέσει η χώρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού μέχρι στιγμής στα 320 δισ. δολάρια Αυστραλίας, σχεδόν στο 15% του ΑΕΠ της χώρας.

Η Αυστραλία έχει από τα χαμηλότερα ποσοστά κρουσμάτων παγκοσμίως και ανακοίνωσε πως ο αριθμός των νέων κρουσμάτων έχει μειωθεί από την προηγούμενη εβδομάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Περίπου 4.200 άνθρωποι έχουν διαγνωστεί θετικοί στον ιό και οι θάνατοι ανέρχονται στους 18.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης