Στα χαμηλότερα επίπεδα από τα τέλη του περασμένου Δεκεμβρίου υποχώρησε σήμερα η τιμή του χρυσού, καθώς η ανάγκη για ασφαλή καταφύγια περιορίζεται μετά το «πάγωμα» του εμπορικού πολέμου ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα. Με τους επενδυτές να στρέφονται στις μετοχές, αλλά και το δολάριο να συνεχίζει την κούρσα του, το πολύτιμο μέταλλο διατηρείται υπό πίεση.

Η τιμή σποτ του χρυσού στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου καταγράφει πτώση 0,5% στα 1.281,76 δολάρια ανά ουγκιά, τα χαμηλότερα επίπεδα για το 2018, ενώ τα προθεσμιακά συμβόλαια του μετάλλου στη Νέα Υόρκη υποχωρούν 0,6% στα 1.283,80 δολάρια ανά ουγκιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εξέλιξη αυτή ήρθε μετά την πτώση της τιμής κάτω από το ψυχολογικό όριο των 1.300 δολαρίων την περασμένη εβδομάδα.

Αναλυτές σχολίαζαν στο Reuters πως το προσεχές διάστημα οι τιμές του χρυσού ενδεχομένως να καταγράφουν περαιτέρω πτώση, καθώς ανοίγει και πάλι η όρεξη για ρίσκο. Καθώς, ωστόσο, οι γεωπολιτικές εντάσεις παραμένουν στο κόκκινο, δεν αποκλείεται μεσοπρόθεσμα να ανακτήσει και πάλι τη λάμψη του ως επενδυτικού καταφυγίου.

Στα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα, η τιμή της πλατίνας υποχωρεί 0,3% στα 879,80 δολάρια η ουγκιά, ενώ του αργύρου καταγράφει πτώση 0,6% στα 16,33 δολάρια η ουγκιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η τιμή του παλλαδίου, του πλέον σημαντικού πολύτιμου μετάλλου για τη βιομηχανία, υποχωρεί 0,7% στα 969,72 δολάρια η ουγκιά.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης