«Ανατριχιαστική» χαρακτηρίζει την έκθεση Πισσαρίδη η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου, σχολιάζοντας πως είναι «καθαρό» ότι «η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τους εργαζόμενους αποκλειστικά σαν πρόβλημα».

Αναφέρει ειδικότερα, ότι «στη βάση αυτού σχεδιάζει ακόμη ευκολότερες απολύσεις, μείωση των αποδοχών για τις υπερωρίες, μείωση των παροχών μητρότητας για τους δημοσίους υπαλλήλους, συρρίκνωση του πλαισίου προστασίας των εργαζόμενων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προσθέτει ότι η έκθεση «επαναλαμβάνει όλα τα ιδεοληπτικά νεοφιλελεύθερα κλισέ: οι άνεργοι φταίνε για την ανεργία τους γιατί δεν είναι αρκετά ευέλικτοι ή σωστά καταρτισμένοι. Κι ας ζούμε σε μια χώρα που το brain drain γίνεται ενδημικό φαινόμενο.

Οι παροχές στους ανέργους δεν είναι προϋποθέσεις επιβίωσης σε ένα σύγχρονο κράτος, αλλά χατίρια που πρέπει να καταργηθούν».

Η κ. Αχτσιόγλου προσθέτει ότι το «ασφαλιστικό Πινοσέτ» επανέρχεται στην ατζέντα, «διότι η ανάγκη εξυπηρέτησης συγκεκριμένων ιδιωτικών συμφερόντων δεν φεύγει ποτέ από τις προτεραιότητες αυτής της κυβέρνησης» και πως συνεπώς η «λύση» για το «τεράστιο κόστος μιας τέτοιας επιλογής» είναι την «κατάρρευση του δημόσιου συστήματος θα την πληρώσουν οι σημερινοί ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος, σχολιάζει ότι οι χαμηλόμισθοι συνταξιούχοι «πρέπει σύμφωνα με την έκθεση να τιμωρηθούν επιπλέον διότι το ασφαλιστικό μας σύστημα παραήταν αναδιανεμητικό έως σήμερα».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης