«Τα προκαταρκτικά στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η Eurostat για τον Μάιο, δείχνουν νέο πληθωριστικό ρεκόρ στο 10,7% για την Ελλάδα, ενώ η κατάσταση στη χώρα μας είναι ήδη δραματική», σημειώνουν οι τομεάρχες Οικονομικών και Ανάπτυξης-Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Έφη Αχτσιόγλου και Αλέξης Χαρίτσης.

Προσθέτουν ότι «ο πληθωρισμός της Ευρωζώνης φτάνει σε ύψος-ρεκόρ 8,1% και ο πληθωρισμός στην Ελλάδα είναι 2,6 μονάδες πιο πάνω, ο υψηλότερος σε ολόκληρη τη Δυτική Ευρώπη».
 
Η Έ.Αχτσιόγλου και ο Α. Χαρίτσης αναφέρουν σε κοινή δήλωση τους ότι «τα νοικοκυριά αναγκάζονται να κάνουν περικοπές ακόμη και σε βασικές τους ανάγκες, οι εργαζόμενοι βλέπουν τον μισθό τους να χάνει συνεχώς την αγοραστική του δύναμη -μέχρι τον Απρίλιο ο κατώτατος μισθός είχε χάσει 18%, ο μέσος μισθός 9,9%, ο μισθός μερικής απασχόλησης 28%, σύμφωνα με το ΙΝΕ ΓΣΕΕ- και οι επιχειρήσεις τον τζίρο τους να εξανεμίζεται».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιπλέον αναφέρουν ότι «η εκτόξευση του κόστους παραγωγής στη βιομηχανία, στο πρωτοφανές 48,8% για τον Απρίλιο, θα οδηγήσει σε νέα επιδείνωση της κατάστασης».
 
Οι αρμόδιοι τομεάρχες της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγορούν την κυβέρνηση ότι «απέναντι στο κύμα της ακρίβειας που διαλύει την κοινωνική συνοχή, στέκεται εδώ και μήνες με εγκληματική αδράνεια» και πως «όσο όμως εκείνοι ”χρυσώνουν το χάπι” βαφτίζοντας τα υπερκέρδη των εταιρειών ηλεκτρικής ενέργειας υπερέσοδα και επιδοτούν την αισχροκέρδεια με δημόσιο χρήμα, οι πολίτες αγωνιούν πώς θα βγάλουν το μήνα».

Καταληκτικά αναφέρουν ότι «η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει καταφέρει να οδηγήσει μια ολόκληρη χώρα σε απόγνωση» και πως «όσο νωρίτερα αποχωρήσουν τόσο καλύτερα για την ελληνική κοινωνία».

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης