Άλμα 8% για τον Nikkei στην Ιαπωνία

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 25 Μαρτίου 2020, 09:59
Άλμα 8% για τον Nikkei στην Ιαπωνία

Κέρδη σημείωσαν οι δείκτες στην Ασία μετά την έγκριση από τη Γερουσία στις ΗΠΑ του σχεδίου ανάκαμψης των 2 τρισ. δολαρίων.

Συγκεκριμένα ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei σημείωσε σημαντικά κέρδη κατά 8,4%. Ο Kospi στη Νότια Κορέα επίσης ενισχύθηκε κατά 5,89%. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng κινείται ανοδικά κατά 3%.

Στη Σανγκάη το χρηματιστήριο ενισχύεται κατά 2,17% και ο δείκτης Shenzhen Composite επίσης καταγράφει άνοδο 3,9. Στην Αυστραλία, ο S&P κατέγραψε κέρδη 5,54%.

Η ανοδική τάση στα χρηματιστήρια της Ασίας ήρθε μετά την είδηση πως επιτεύχθηκε συμφωνία μεταξύ Ρεπουμπλικανών και Δημοκρατικών για το «ιστορικό» σχέδιο, που προβλέπει δαπάνες 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, με σκοπό να ανακάμψει η μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, η οποία πλήττεται σκληρά από την πανδημία του κορωνοϊού.

«Έπειτα από πολλές ημέρες έντονων συνομιλιών, η Γερουσία κατέληξε σε συμφωνία μεταξύ των δύο κομμάτων (σ.σ. του Ρεπουμπλικανικού και του Δημοκρατικού) για το ιστορικό σχέδιο στήριξης (της αμερικανικής οικονομίας) ενώπιον αυτής της πανδημίας. Θα εγκρίνουμε το κείμενο αργότερα σήμερα» υπογράμμισε ο επικεφαλής της ρεπουμπλικανικής πλειοψηφίας Μιτς Μακόνελ.

Η συμφωνία θα πρέπει κατόπιν να εγκριθεί από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, που ελέγχεται από τους Δημοκρατικούς, πριν το κείμενο σταλεί στον Λευκό Οίκο για να το υπογράψει ο Αμερικανός πρόεδρος, ο Ρεπουμπλικανός Ντόναλντ Τραμπ.

Υπενθυμίζεται πως χτες οι δείκτες στη Wall Street σημείωσαν σημαντικά κέρδη. Συγκεκριμένα ο βιομηχανικός Dow Jones σημείωσε άλμα 11,37%, ο ευρύτερος S&P 500 κέρδισε 9,38%, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε κατά 8,12%.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 25 Μαρτίου 2020, 10:05