Αμετάβλητα διατήρησε η κεντρική τράπεζα της Αυστραλίας τα επιτόκια στο 1,5%, όπως αναμενόταν από αγορές και οικονομολόγους.
Η κίνησή της αυτή έρχεται εν όψει της επιδείνωσης της ύφεσης στην αγορά ακίνητης περιουσίας και της πιστωτικής συρρίκνωσης.

«Το δ.σ. θα συνεχίσει να παρακολουθεί τις εξελίξεις και να θέτει τη νομισματική πολιτική για την υποστήριξη της βιώσιμης ανάπτυξης στην οικονομία και για να πετύχει τον στόχο για τον πληθωρισμό, με την πάροδο του χρόνου», δήλωσε ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας, Philip Lowe.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κεντρική τράπεζα δέχεται ισχυρές πιέσεις να μειώσει τα επιτόκια και να δώσει τέλος σε μια παύση που κρατάει εδώ και δυόμιση χρόνια, σε μια οικονομία που μετρά 27 χρόνια αδιάλειπτης οικονομικής ανάπτυξης.

Οι τιμές κατοικιών στο Σύδνεϋ έχουν μειωθεί 13,9% από το peak τον Ιούλιο του 2017, σηματοδοτώντας την χειρότερη πτώση από την ύφεση στις αρχές της δεκαετίας του 1980.

Οι τιμές κατοικιών στη Μελβούρνη υποχωρούν 10,3% σε σχέση με το υψηλό του Νοεμβρίου 2017.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η οικονομία σχεδόν παρέμεινε στάσιμη στο β΄ μισό του 2018, με τον ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης να υποχωρεί στο περίπου 1%, χαμηλότερα από το 4% στο α΄ μισό του έτους.

Πολλοί οικονομολόγοι αναμένουν μείωση των επιτοκίων μέχρι το τέλος του έτους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης