Η κεντρική τράπεζα της Ινδίας διατήρησε αμετάβλητο το επιτόκιο δανεισμού της, επικαλούμενη ανησυχίες για τον πληθωρισμό, ενώ δήλωσε πως η οικονομία ανακάμπτει πιο γρήγορα από ό,τι ανέμενε.

Η επιτροπή νομισματικής πολιτικής ψήφισε ομόφωνα να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια, ανέφερε ο κεντρικός τραπεζίτης της Reserve Bank of India, Shaktikanta Das, επικαλούμενος την πιθανότητα οι τιμές των τροφίμων να παραμείνουν σε υψηλό επίπεδο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, το βασικό repo rate παρέμενε στο 4% και το reverse repo στο 3,35%.

Ο Das δήλωσε ότι η τοπική οικονομία ανακάμπτει ταχύτερα, υποστηριζόμενη από την ισχυρή αγροτική ζήτηση και την αύξηση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης.

Η οικονομία της Ινδίας έχει πληγεί περισσότερο από όλες τις μεγάλες οικονομίες παγκοσμίως, καθώς οι επιχειρηματικές και καταναλωτικές δραστηριότητες σταμάτησαν εξαιτίας των περιορισμών που έχουν επιβληθεί για την εξάπλωση της πανδημίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η οικονομία της χώρας συρρικνώθηκε 7,5% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, στη διάρκεια του τριμήνου Ιουλίου-Σεπτεμβρίου, αλλά και πάλι ήταν βελτίωση σε σχέση με τη συρρίκνωση 23,9% που κατέγραψε στο α΄ τρίμηνο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης