Αναταράξεις στα νομίσματα, μεγάλη πτώση στο Γιουάν

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2018, 15:15
Αναταράξεις στα νομίσματα, μεγάλη πτώση στο Γιουάν
Το ευρώ κινείτο κοντά στο χαμηλό επίπεδο δέκα εβδομάδων, ενώ το δολάριο σκαρφάλωνε σε υψηλό 2,5 μηνών έναντι ενός καλαθιού έξι μεγάλων νομισμάτων. Τη μεγαλύτερη προσοχή, ωστόσο, τράβηξε το χαμηλό 10 ετών του γιουάν στη διαπραγμάτευση στην Ασία, με την ισοτιμία του κινεζικού νομίσματος να υποχωρεί στα 6,9696 δολάρια ανά γιουάν, προκαλώντας εικασίες για το αν το Πεκίνο θα ανεχθεί μία διολίσθησή του πέρα από τα 7 δολάρια.

«Δεν βλέπουμε τον εμπορικό πόλεμο να επιλύεται σύντομα», δήλωσε αναλυτής της Rabobank, προσθέτοντας:

«Και συμβαίνει σε μία περίοδο όπου βλέπουμε να μειώνονται όλοι οι δείκτες κλίματος στην Ευρωζώνη αλλά και στις ΗΠΑ».

Υπήρξαν περισσότερα αρνητικά νέα από την Ιταλία, την άλλη μεγάλη ανησυχία για την Ευρώπη αυτή την ώρα, καθώς η κυβέρνησή της αντιπαρατίθεται με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τον προϋπολογισμό.

Σύμφωνα με στοιχεία που ανακοινώθηκαν, η ιταλική οικονομία έμεινε στάσιμη στο τρίτο τρίμηνο, καθώς τόσο η εγχώρια ζήτηση όσο και το εξωτερικό εμπόριο δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν ανάπτυξη.

Η επίδοση αυτή ήταν η ασθενέστερη από το τέταρτο τρίμηνο του 2014 και ανανέωσε τις πιέσεις στα ιταλικά ομόλογα στις αγορές.

Η απόδοση του ιταλικού 10ετούς κρατικού ομολόγου αυξήθηκε 2,5 μονάδες βάσης στο 3,36%, ενώ είχε υποχωρήσει στο 3,32% νωρίτερα στη συνεδρίαση.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2018, 15:18