Αναιμικές επιδόσεις καταγράφουν τα ελληνικά ομόλογα το τελευταίο διήμερο, με τους επενδυτές να παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις σχετικά με τα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους καθώς και τη μεταμνημονιακή περίοδο της Ελλάδας και διατηρούν προς το παρόν, επιφυλακτική στάση.

Με το κρίσιμο Eurogroup του Ιουνίου να πλησιάζει και την ορατότητα σχετικά με τις προοπτικές για το χρέος αλλά και τη συμμετοχή του ΔΝΤ να παραμένουν θολές και αβέβαιες, οι επενδυτές επιλέγουν να μην προχωρούν σε κάποιες κινήσεις στους ελληνικούς τίτλους, μετά και την έντονη αναταραχή και μεταβλητότητα του τελευταίου διαστήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έτσι, η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου κινείται στο 4,52% με μείωση της τάξης του 0,60% από χθες, ενώ στο 3,751% κινείται η απόδοση του 5ετούς ομολόγου με πτώση της τάξης του 0,58% από τα χθεσινά επίπεδα.

Η υπόλοιπη αγορά ομολόγων της ευρωζώνης περιμένει την αυριανή κρίσιμη συνεδρίαση της ΕΚΤ και τις πιθανές ενδείξεις/δηλώσεις για οριστικό τέλος του QE αυτό το έτος, ενώ έχει τα μάτια στραμμένα και στην ανακοίνωση της Fed σήμερα για τα επιτόκια για πιθανές ενδείξεις σχετικά με το πόσες περισσότερες αυξήσεις των επιτοκίων στις ΗΠΑ θα υπάρξουν φέτος.

Πάντως, τα ιταλικά ομόλογα συνεχίζουν στην… οδό της βελτίωσης, με τις αποδόσεις των 2ετών ομολόγων να υποχωρούν κατά 14 μονάδες βάσης και κάτω από το 1%, μετά τις δηλώσεις του υπουργού ευρωπαϊκών υποθέσεων της Ιταλίας, Πάολο Σαβόνα, ο οποίος θεωρείται ευρωσκεπτικιστής, ότι το ευρώ είναι “απαραίτητο”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης