Με θετικό πρόσημο έκλεισε ο χρυσός τη Δευτέρα, αντλώντας ώθηση και από την υποχώρηση του αμερικανικού δολαρίου, με το πολύτιμο μέταλλο να επιστρέφει πάνω από το ψυχολογικό επίπεδο των 1.800 δολ. για πρώτη φορά σε διάστημα άνω των δύο εβδομάδων.

Ειδικότερα, το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου πρόσθεσε 22,30 δολ. ή σχεδόν 1,3% και έκλεισε στα 1.806,30 δολ. ανά ουγγιά. Αυτό είναι το υψηλότερο επίπεδο από τις 5 Αυγούστου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η υποχώρηση του δολαρίου σήμερα βοήθησε τις τιμές του χρυσού. Ο δείκτης δολαρίου ICE U.S. Dollar, ο οποίος αποτυπώνει την πορεία του αμερικανικού νομίσματος έναντι ενός καλαθιού έξι βασικών νομισμάτων, υποχωρεί 0,4% σήμερα.

Ένα πιο αδύναμο δολάριο καθιστά περιουσιακά στοιχεία που τιμολογούνται στο αμερικανικό νόμισμα, όπως ο χρυσός, πιο ελκυστικά σε αγοραστές που χρησιμοποιούν άλλα νομίσματα.

Ισχυρά κέρδη σημείωσε και το ασήμι, με το συμβόλαιο Σεπτεμβρίου να προσθέτει 54 cents ή σχεδόν 2,4% στα 23,66 δολ. ανά ουγγιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο χαλκός Σεπτεμβρίου σημείωσε άλμα επίσης 2,4% και έκλεισε στα 4,24 δολ. η λίβρα.  

Αναφορικά με την πορεία των υπόλοιπων μετάλλων, η πλατίνα Οκτωβρίου κέρδισε 2% στα 1.014,10 δολ. ανά ουγγιά, ενώ το παλλάδιο Σεπτεμβρίου σκαρφάλωσε 4,8% στα 2.385,10 δολ. ανά ουγγιά, σε μια ισχυρή ανοδική αντίδραση μετά από πέντε διαδοχικές πτωτικές συνεδριάσεις.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης