Ανοδικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 12 Μαΐου 2020, 15:43
Ανοδικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου

Ανοδικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου σήμερα, ενισχυμένες από την απρόσμενη δέσμευση της Σαουδικής Αραβίας να διευρύνει τη μείωση της παραγωγής της τον Ιούνιο, ώστε να βοηθήσει στη σταδιακή εξάλειψη της υπερβάλλουσας προσφοράς που διαμορφώθηκε κατά τη διάρκεια της κρίσης του κορωνοϊού.

Η τιμή του μπρεντ σημείωνε άνοδο 85 σεντς ή 2,9% στα 30,48 δολάρια στις 14:00 (ώρα Ελλάδας), ενώ η τιμή του αμερικανικού αργού (WTI) ενισχυόταν 1,29 δολάρια ή 5,3%.

Η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε χθες ότι θα μειώσει την παραγωγή της κατά επιπλέον 1 εκατ. βαρέλια την ημέρα τον Ιούνιο, περιορίζοντας τη συνολική παραγωγή στα 7,5 εκατ. βαρέλια την ημέρα ή σχεδόν 40% χαμηλότερα από τον Απρίλιο.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Κουβέιτ δεσμεύτηκαν επίσης να μειώσουν συνολικά την παραγωγή τους κατά επιπλέον 180.000 βαρέλια την ημέρα.

Και οι δύο τιμές αναφοράς του πετρελαίου ωστόσο μειώθηκαν χθες, παρά τις ανακοινώσεις αυτές, εν μέσω φόβων ότι οι μειώσεις της παραγωγής θα εξακολουθήσουν να μην επαρκούν για την εξισορρόπηση μίας αγοράς, στην οποία η ζήτηση έχει σφυροκοπηθεί από τον κορωνοϊό και η κατανάλωση θα μπορούσε να πληγεί ξανά από ένα δεύτερο κύμα κρουσμάτων.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 12 Μαΐου 2020, 15:50