Ουραγός της ΕΕ στην ανταγωνιστικότητα είναι η Ελλάδα που φέτος κατέλαβε την 59η θέση με 62,6 μονάδες, χάνοντας δύο θέσεις από πέρυσι και μένοντας πίσω σε σχέση με χώρες όπως η Βουλγαρία και η Ρουμανία.

Ακριβώς μία θέση πάνω από την Ελλάδα είναι το Αζερμπαϊτζάν (Νο. 58), ενώ καλύτερη θέση έχουν επίσης η Κύπρος (Νο. 44), η Μαλαισία (Νο 27)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η απόκλιση των 20 μονάδων της ανταγωνιστικότητας Ελλάδας-Γερμανίας καταδεικνύει τις μεγάλες διαφορές που υπάρχουν εντός Ευρωζώνης.

Η χώρα μας έλαβε χαμηλές βαθμολογίες στους θεσμούς, τη μακροοικονομική σταθερότητα, την αγορά προϊόντων, την αγορά εργασίας, το χρηματοπιστωτικό σύστημα και στη δυναμική των επιχειρήσεων, ενώ βρίσκεται υψηλότερα από τον μέσο όρο στις υποδομές, τις δεξιότητες, την υγεία, το μέγεθος αγοράς και την ικανότητα για καινοτομία.

Παγκόσμια πρωταθλήτρια η Σιγκαπούρη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παγκόσμια πρωταθλήτρια στην ανταγωνιστικότητα για το 2019 ανακηρύχτηκε η Σιγκαπούρη από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, “εκθρονίζοντας” τις ΗΠΑ στην ετήσια “Εκθεση για την Παγκόσμια Ανταγωνιστικότητα”.

Με βαθμολογία 84,8 μονάδων, η Σιγκαπούρη καταλαμβάνει την πρώτη θέση της κατάταξης 141 χωρών, ξεπερνώντας την επίδοση των 83,7 μονάδων των ΗΠΑ που υποχώρησαν στη δεύτερη θέση. Στο Νο 3 βρίσκεται το Χονγκ Κονγκ με 83,1 μονάδες, έχοντας κερδίσει 4 θέσεις σε σχέση με την κατάταξη του 2018.

Ακολουθούν η Ολλανδία στην 4η θέση (82,4 μονάδες), η Ελβετία στην 5η θέση (82,3 μονάδες), η Ιαπωνία στην 6η θέση (82,3 μονάδες), η Γερμανία στην 7η θέση (81,8 μονάδες), η Σουηδία στην 8η θέση (81,2 μονάδες), η Ιαπωνία στην 9η θέση (82,3 μονάδες), ενώ την πρώτη δεκάδα συμπληρώνει η Σουηδία με 81,2 μονάδες.

Έχασε 2 θέσεις η Ελλάδα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης