Αντίθετες στις αυξήσεις δασμών σε κινεζικά προϊόντα οι εταιρείες υποδημάτων

Αντίθετες στις αυξήσεις δασμών σε κινεζικά προϊόντα οι εταιρείες υποδημάτων

Το Πεκίνο κάλεσε σήμερα την Ουάσινγκτον να λάβει υπόψιν το «εύλογο αίτημα» που προέρχεται από το εσωτερικό των ΗΠΑ, καθώς 170 εταιρείες υποδημάτων στη χώρα αυτή προειδοποιούν για τα «καταστροφικά» αποτελέσματα των προτεινόμενων αυξήσεων των δασμών σε κινεζικά προϊόντα.

Σε επιστολή τους προς τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, οι εταιρείες κατασκευής και πώλησης υποδημάτων - μεταξύ των οποίων μεγάλα ονόματα όπως οι Adidas, Nike και PUMA - ανέφεραν ότι ένας νέος γύρος αυξήσεων δασμών στα υποδήματα που εισάγονται από την Κίνα θα έχει «καταστροφικά» αποτελέσματα σε καταναλωτές, εταιρείες και την αμερικανική οικονομία.

Δεν θα πρέπει να υπάρχει καμία παρανόηση ότι οι Αμερικανοί καταναλωτές θα πληρώσουν για τους δασμούς και οι επιχειρήσεις δεν μπορούν απλά να μεταφέρουν τα εργοστάσιά τους εκτός Κίνας, ανέφερε η επιστολή.

«Για την ακρίβεια, δεν είναι η πρώτη φορά που αμερικανικές εταιρίες εκφράζουν δημοσίως την αντίθεσή τους στις αυξήσεις δασμών», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Λου Κανγκ σε τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων, προσθέτοντας ότι είναι κατανοητό που δεν είναι ικανοποιημένες από την αυθαίρετη ερμηνεία της αμερικανικής κυβέρνησης για τις επιπτώσεις του εμπορικού πολέμου.

Δεν υπάρχει νικητής σε έναν εμπορικό πόλεμο, όπως έχει δηλώσει πολλές φορές η κινεζική πλευρά, δήλωσε ο Λου. «Η άσκοπη χρήση αυξήσεων δασμών εντέλει θα θυματοποιήσει τους Αμερικανούς καταναλωτές και τις Αμερικανικές επιχειρήσεις».

«Καλούμε την Αμερικανική πλευρά να δώσει ιδιαίτερη προσοχή στο εύλογο αίτημα που προέρχεται από το εσωτερικό της ίδιας της χώρας», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 22 Μαΐου 2019, 16:12