Το κύριο συνδικάτο των πιλότων της αεροπορικής εταιρείας SAS, η οποία αντιμετωπίζει προβλήματα, αποφάσισε να πραγματοποιήσει την απειλή του για απεργία μετά την αποτυχία των διαπραγματεύσεων για τους μισθούς, ανακοίνωσε σήμερα ο επικεφαλής της σκανδιναβικής αεροπορικής εταιρείας.

Σύμφωνα με τη διεύθυνση της εταιρείας, η κινητοποίηση θα μεταφρασθεί στην ακύρωση του 50% των πτήσεών της, με αποτέλεσμα να επηρεάζονται 30.000 επιβάτες κάθε ημέρα, αναφέρει η SAS σε ανακοίνωσή της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι πιλότοι αποφάσισαν να απεργήσουν», δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής της SAS Άνκο φαν ντερ Βερφ στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων καταγγέλλοντας μια «κουλτούρα της απεργίας» τη στιγμή που η εταιρεία «αναζητεί επενδυτές» για να αντιμετωπίσει τα οικονομικά προβλήματά της.

«Πώς διάβολε μια απεργία στη διάρκεια της εβδομάδας, που είναι η πιο φορτωμένη εδώ και δυόμισι χρόνια, θα μας βοηθήσει να βρούμε και να προσελκύσουμε επενδυτές;», είπε ο ολολανδός επικεφαλής της SAS επικρίνοντας «την έκτη απεργία μέσα σε δώδεκα χρόνια».

Περισσότεροι από 900 πιλότοι με έδρα στη Σουηδία, τη Νορβηγία και τη Δανία είχαν καταθέσει στις 9 Ιουνίου προειδοποίηση για απεργία επ’ αόριστον καταγγέλλοντας τις μισθολογικές θυσίες που απαιτήθηκαν από τη διεύθυνση και ήταν, σύμφωνα με τους ίδιους, της τάξης του 30% επί των εισοδημάτων τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η απειλή ήταν αρχικά να αρχίσει η απεργία στις 29 Ιουνίου. Όμως οι διαπραγματεύσεις παρατάθηκαν δύο φορές μέχρι και σήμερα με την ελπίδα επίτευξης μιας συμφωνίας.

Μετά την ανακοίνωση αυτή, η τιμή της μετοχής της SAS, που βρισκόταν ήδη σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα, σημείωσε πτώση πάνω από 8% στο Χρηματιστήριο της Στοκχόλμης, πέφτοντας σε μόλις 0,60 της κορώνας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης