Απέσυραν $5,7 δισ. από τις παγκόσμιες αγορές τα κρατικά funds διαχείρισης πλούτου στο β' τρίμηνο

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 22 Αυγούστου 2018, 18:49
Απέσυραν $5,7 δισ. από τις παγκόσμιες αγορές τα κρατικά funds διαχείρισης πλούτου στο β' τρίμηνο
Το ποσό των 5,7 δισ. δολαρίων απέσυραν από την παγκόσμια αγορά μετοχών και ομολόγων τα κρατικά funds διαχείρισης πλούτου στο β' τρίμηνο, σύμφωνα με στοιχεία της eVestment, καθώς οι εμπορικές εντάσεις συντάραξαν τις χρηματοοικονομικές αγορές.

Οι ρευστοποιήσεις από διαχειριστές κεφαλαίων που λειτουργούν ως εξωτερικοί συνεργάτες υπήρξαν αμείλικτες από το τρίτο τρίμηνο του 2014, εξαιρουμένης της ήπιας εκροής 567,9 εκατ. δολαρίων στο πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Η ανανέωση των εκτεταμένων ρευστοποιήσεων στο β' τρίμηνο δείχνει πως το ποσό ήταν απλώς μια "αναλαμπή" παρά ένα σημείο καμπής, που μάλιστα αναθεωρήθηκε σε σχέση με τα προκαταρκτικά στοιχεία δείχνοντας πολύ

Ο συνδυασμός των χαμηλών τιμών πετρελαίου, των χαμηλών αποδόσεων ομολόγων και της έντονης μεταβλητότητας στην αγορά μετοχών ώθησε τους επενδυτές για λογαριασμό κρατών να μειώσουν την έκθεσή τους σε εισηγμένους τίτλους τα τελευταία χρόνια, εκφράζοντας αντ αυτού προτίμηση για τα private equity και το real estate.

Τα στοιχεία της eVesment, η οποία συγκεντρώνει δεδομένα από περίπου 4.400 επιχειρήσεις που διαχειρίζονται κεφάλαια για λογαριασμό θεσμικών επενδυτών, έδειξαν ότι η μεγαλύτερη απόσυρση κεφαλαίων στο β' τρίμηνο προήλθε από τις ΗΠΑ και τις παγκόσμιες στρατηγικές παθητικών μετοχών.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 22 Αυγούστου 2018, 18:50