Θετικά αντέδρασε σήμερα η αγορά ομολόγων μετά την χθεσινή υποχώρηση. Στην εγχώρια αγορά η απόδοση του 10ετούς ομολόγου υποχώρησε στο 1,69% από το 1,9% που είχε φθάσει χθες, η απόδοση του 5ετους διαμορφώθηκε στο 1,56% από το 1,34% και του 15ετούς ομολόγου στο 1,94% από 2,22%.

Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος (ΗΔΑΤ) καταγράφηκαν συναλλαγές 112 εκατ. ευρω εκ των οποίων τα 79 εκατ. ευρω αφορούσαν εντολές πώλησης. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς διαμορφώθηκε στο 1,69% από 1,73% χθες έναντι -0,80% του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 2,49% από 2,58%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην αγορά συναλλάγματος σταθεροποιητικές τάσεις εμφανίζει η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου με το ευρώ να διαπραγματεύεται νωρίς το απόγευμα στο 1,1361 δολ. από 1,1445 δολ. που άνοιξε η αγορά.

Η εκτίμηση ότι οι κυριότερες Κεντρικές Τράπεζες και οι κυβερνήσεις θα λάβουν συντονισμένα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών επιπτώσεων της εξάπλωσης του κοροναϊού παρέχει στήριξη στο επενδυτικό κλίμα. Η ΕΚΤ αναμένεται στη συνεδρίαση του διοικητικού της συμβουλίου την Πέμπτη να ανακοινώσει νέο πρόγραμμα παροχής ρευστότητας και ενδεχομένως να προβεί σε πρόσθετη μείωση των επιτοκίων.

Η άνοδος των μετοχικών αγορών σήμερα επηρεάζει αρνητικά τα νομίσματα που θεωρούνται ασφαλή καταφύγια μετά τη σημαντική ενίσχυση που παρουσίασαν τη χθεσινή ημέρα. Η ενδεικτική τιμή για την ισοτιμία ευρώ-δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,1390 δολ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης