Αποχωρούν από το συνέδριο στο Ριάντ και οι Credit Suisse, HSBC, Standard Chartered

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2018, 13:11
Αποχωρούν από το συνέδριο στο Ριάντ και οι Credit Suisse, HSBC, Standard Chartered
Οι επικεφαλής τριών μεγάλων ευρωπαϊκών τραπεζών, HSBC Holdings, Credit Suisse Group, Standard Chartered, ανακοίνωσαν σήμερα ότι αποχωρούν από το οικονομικό-επενδυτικό συνέδριο που διοργανώνει η Σαουδική Αραβία, θέτοντας υπό αμφισβήτηση τη διεξαγωγή του.

Οι τελευταίες ακυρώσεις ήρθαν έπειτα από μια παγκόσμια αντίδραση εναντίον του βασιλείου για τις κατηγορίες ότι η σαουδική κυβέρνηση δολοφόνησε τον δημοσιογράφο Jamal Khashoggi στο προξενείο της στην Κωνσταντινούπολη.

Ο διευθύνων σύμβουλος της HSBC, John Fint, ήταν προγραμματισμένο να μιλήσει στο συνέδριο που διεξάγεται την επόμενη εβδομάδα και η τράπεζα ήταν ένας στρατηγικός εταίρος για το συνέδριο, το οποίο είχε χαρακτηριστεί ως το «Νταβός της Ερήμου» για την παγκόσμια επιχειρηματική ελίτ.

Επίσης, ο CEO της Credit Suisse, Tidjane THiam, βρισκόταν σε συμβούλιο του συνεδρίου, ενώ ο CEO της Standard Chartered, Bill Winters, επρόκειτο επίσης να συμμετάσχει ως ομιλητής.

Οι διοργανωτές του συνεδρίου αρνήθηκαν να σχολιάσουν τη Δευτέρα τις ακυρώσεις και άφησαν να εννοηθεί ότι η εκδήλωση θα προχωρήσει όπως ήταν προγραμματισμένο.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2018, 13:14