Σε πολύ προκαταρκτικό στάδιο βρίσκονται οι συζητήσεις που αφορούν το ύψος της αύξησης κεφαλαίου, τον τρόπο κάλυψης και τη διερεύνηση των προθέσεων τόσο των παλαιών μετόχων όσο και την άποψη των εποπτικών αρχών (ΥΠΟΙΚ, Τράπεζα της Ελλάδος και Γενική Δ/νση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης).

Τα παραπάνω διευκρινίζει η Attica Bank με ανακοίνωση που απαντά σε πρόσφατα δημοσιεύματα αναφορικά με αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στην Τράπεζα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, διερευνώνται επίσης και άλλες λύσεις πέρα από εκείνη της έκδοσης ομολόγου για την αποπληρωμή στο Ελληνικό Δημόσιο των προνομιούχων μετοχών της τράπεζας (100 εκ. περίπου), ώστε να ελαχιστοποιηθεί το κόστος κεφαλαίων.
Ταυτόχρονα η διοίκηση επιθυμεί τη δημιουργία ενός αποθέματος κεφαλαίων που θα υποστηρίζει την αναπτυξιακή πορεία της τράπεζας.

Τέλος, η Τράπεζα υπενθυμίζει ότι παρά τη σημαντική βελτίωση του ποσοστού των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων της (από 60% σε 37%) μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής για την πώληση του καταγγελμένου χαρτοφυλακίου της, θα συνεχίσει την προσπάθειά της για την περαιτέρω αποκλιμάκωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων της.

Ταυτόχρονα επιδιώκει τον εκσυγχρονισμό της, τη μείωση του λειτουργικού της κόστους, με στόχο την αύξηση της κερδοφορίας της, τη διασφάλιση των συμφερόντων και τη δημιουργία αξίας για τους μετόχους και το στελεχιακό δυναμικό, ώστε να συμβάλλει και να ενισχύσει την αναπτυξιακή προσπάθεια της χώρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης