Ισχυρά κέρδη σημειώνει η βρετανική λίρα την Τρίτη στον απόηχο των θετικών δηλώσεων του επικεφαλής διαπραγματευτή της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Brexit, Μισέλ Μπαρνιέ για τις πιθανότητες επίτευξης συμφωνίας και μετά από δημοσίευμα του Bloomberg ότι οι δύο πλευρές πλησιάζουν στο προσχέδιο μιας συμφωνίας.

Το πρακτορείο, επικαλούμενο δύο αξιωματούχους της Ε.Ε., σημειώνει ότι οι συνομιλίες δεν έχουν ολοκληρωθεί και υπάρχει ο κίνδυνος να εμφανιστούν νέα προβλήματα, ωστόσο υπάρχουν ξεκάθαρα σημάδια ότι το νομικό κείμενο είναι κοντά να ολοκληρωθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στόχος είναι να παρουσιαστεί το προσχέδιο στις εθνικές αντιπροσωπείες το πρωί της Τετάρτης, αναφέρει Ευρωπαίος διπλωμάτης.

Έναντι του δολαρίου η λίρα κερδίζει 1% στο $1,2727. Το ευρώ υποχωρεί 0,9% έναντι του βρετανικού νομίσματος στο 0,8665.

Είχαν προηγηθεί οι ενθαρρυντικές δηλώσεις του επικεφαλής διαπραγματευτή της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Brexit, Μισέλ Μπαρνιέ περί πιθανότητας επίτευξης συμφωνίας με το Λονδίνο ακόμη και εντός της εβδομάδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι ομάδες μας εργάζονται σκληρά, η δουλειά άρχισε εκ νέου σήμερα, εργαστήκαμε πολύ εντατικά και το σαββατοκύριακο, καθώς, ακόμη και αν η συμφωνία θα είναι δύσκολη, για να είμαι ειλικρινής, είναι ακόμη πιθανό να επιτευχθεί εντός της εβδομάδας», ανέφερε ο Μπαρνιέ από το Λουξεμβούργο.

Πρόσθεσε δε ότι «οποιαδήποτε συμφωνία θα πρέπει να είναι λειτουργική για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, για όλο το Ηνωμένο Βασίλειο και για ολόκληρη την ΕΕ» και ότι «είναι πια ώρα το Λονδίνο να μετατρέψει τις καλές του προθέσεις σε ένα νομικά δεσμευτικό κείμενο».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης