Η Τράπεζα της Αγγλίας ψήφισε ομόφωνα τη διατήρηση αμετάβλητων των επιτοκίων και του προγράμματος αγοράς ομολόγων, δίνοντας στην κεντρική τράπεζα δύο ακόμη μήνες προκειμένου να αποφασίσει εάν θα προχωρήσει σε επιπλέον τόνωση της οικονομίας του Ηνωμένου Βασιλείου.

Με ψήφους 9-0, η επιτροπή νομισματικής πολιτικής της Τράπεζας της Αγγλίας αποφάσισε να κρατήσει τα επιτόκια στο 0,1% και το μέγεθος του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης στα 745 δισ. στερλίνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου είχε μια βραδεία ανάκαμψη από το αρχικό lockdown που επιβλήθηκε για τον κορωνοϊό.

Η στατιστική υπηρεσία ανακοίνωσε προσφάτως ότι οι θέσεις εργασίας παραμένουν χαμηλότερα κατά 695.000 σε σχέση με τον Μάρτιο.

Η οικονομία αναπτύχθηκε 6,6% τον Ιούλιο, ποσοστό που ωστόσο ήταν 11,7% χαμηλότερο σε σχέση με τα προ πανδημίας επίπεδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι οικονομολόγοι εφιστούν την προσοχή στο ότι η προγραμματισμένη για τον Οκτώβριο λήξη του κυβερνητικού προγράμματος θα ασκούσε πιέσεις στην οικονομία, όπως και νέοι περιορισμοί που τίθενται σε ισχύ σε διάφορα μέρη της χώρας εξαιτίας της πρόσφατης αύξησης των κρουσμάτων.

Η BoE επισήμανε ακόμη ότι οι αυξήσεις των κρουσμάτων έχουν τη δυναμική να επηρεάσουν περαιτέρω την οικονομική δραστηριότητα, αν και σε μικρότερη κλίμακα από ό,τι στις αρχές του έτους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης