Η Τράπεζα της Αγγλίας διατήρησε σήμερα αμετάβλητο το επιτόκιο της, ενώ προειδοποίησε ότι η κλιμακούμενη εμπορική ένταση σε παγκόσμιο επίπεδο επιβαρύνει τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας.

Παρά την αυξημένη αβεβαιότητα, η τράπεζα ανακοίνωσε ότι περιμένει να αυξήσει σταδιακά τα επιτόκια τα επόμενα δύο με τρία χρόνια εφόσον προχωρήσει ομαλά η έξοδος του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικότερα, οι αξιωματούχοι της τράπεζας αποφάσισαν ομόφωνα να κρατήσουν το βασικό επιτόκιο στο 0,75%.

Οι αξιωματούχοι περιμένουν η βρετανική οικονομία να επιβραδύνει το δεύτερο τρίμηνο, με τον πληθωρισμό να διολισθαίνει κάτω από τον ετήσιο στόχο του 2%.

Επαναλαμβάνουν παράλληλα ότι οι προοπτικές της οικονομίας συνδέονται στενά με τον τρόπο που θα πραγματοποιηθεί η αποχώρηση της χώρας από την Ε.Ε. Η Τράπεζα της Αγγλίας έχει προειδοποιήσει ότι ένα άτακτο Brexit  θα έχει σοβαρές συνέπειες στην οικονομία της χώρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κεντρική τράπεζα επισήμανε σήμερα ότι είναι έτοιμη να αναλάβει δράση εάν ένα τέτοιο σενάριο υλοποιηθεί, αυξάνοντας ή μειώνοντας τα επιτόκια της ανάλογα με την αντίδραση της οικονομίας. Οι περισσότεροι αναλυτές περιμένουν μια μείωση της οικονομίας προκειμένου να στηριχθεί η ανάπτυξη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης