Τα πολύτιμα μέταλλα δεν βρίσκονται ακόμη σε υπεραγορασμένο έδαφος και όλα τα εμπορεύματα θα δουν σημαντική ανάκαμψη στο τρίτο τρίμηνο, σύμφωνα με τις νέες προβλέψεις της Bank of America Merrill Lynch.
Η τράπεζα αναμένει ότι ο χρυσός θα φτάσει τα 1.400 δολάρια η ουγκιά τους επόμενους μήνες.

«Όλα τα εμπορεύματα του κλάδου της εξόρυξης έχουν σημειώσει ράλι στο τρίτο τρίμηνο και ο χρυσός δεν αποτελεί εξαίρεση”, όπως τονίζει η BofA. “Πιστεύουμε ότι το πολύτιμο μέταλλο βρίσκεται σε καλό δρόμο για να αγγίξει τον στόχο των 1.400 δολαρίων που έχουμε θέσει, στους επόμενους μήνες», όπως προσθέτει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι τιμές spot του χρυσού άγγιξαν υψηλό 12 μηνών την Παρασκευή, αλλά από τότε έχουν υποχωρήσει στα χαμηλά μίας και πλέον εβδομάδας, ενώ τα συμβόλαια χρυσού στο Comex λήξης Δεκεμβρίου, υποχωρούν στα $1330,40.

Η BofA σημειώνει ότι η πιθανή περαιτέρω αδυναμία του δολαρίου ΗΠΑ είναι πιθανό να προσθέσει στην ανοδική τάση του πολύτιμου μετάλλου.

Οι μη εμπορικές θέσεις στα futures του χρυσού έχουν αυξηθεί ενώ το z-score (δείκτης πρόβλεψης) υποδηλώνει ότι ο χρυσός δεν είναι υπερτιμημένος, επισημαίνει επίσης. «Λαμβάνοντας υπόψη το μοντέλο τιμών μας, το οποίο υπολογίζει τις τιμές χρυσού με βάση τα πραγματικά επιτόκια των ΗΠΑ, την μεταβλητότητα και τις τιμές του πετρελαίου, σημειώνουμε ότι η στήριξη για το κίτρινο μέταλλο έχει αυξηθεί», αναφέρει η τράπεζα.
Επίσης, όπως προσθέτει, οι κινήσεις του δολαρίου είναι πιθανό να στηρίξουν το χρυσό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα πραγματικά επιτόκια έχουν υποχωρήσει το τελευταίο διάστημα, γεγονός το οποίο είναι από μόνο του bullish για τον χρυσό.
Επιπλέον, αυτό συνοδεύτηκε από την επίπεδη καμπύλη αποδόσεων των ΗΠΑ, την ίδια στιγμή που η γερμανική καμπύλη έγινε πιο απότομη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης