Μία στις τρεις βρετανικές επιχειρήσεις σκοπεύει να μεταφέρει κάποιες από τις λειτουργίες της στο εξωτερικό ή το έχει ήδη κάνει, για να αντιμετωπίσει το ενδεχόμενο του σκληρού Brexit, όπως δείχνει έρευνα που ανακοίνωσε το Ινστιτούτο Διευθυντών (IoD).

Η έρευνα διεξήχθη σε 1.200 επιχειρήσεις, εκ των οποίων περισσότερες από μία στις δέκα δήλωσαν ότι έχουν ήδη αρχίσει να δραστηριοποιούνται εκτός Βρετανίας, επειδή το σενάριο μίας εξόδου χωρίς συμφωνία γίνεται όλο και πιο πιθανό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το 29% των εταιρειών που ρωτήθηκαν πιστεύει ότι το Brexit θέτει σε κίνδυνο τις δραστηριότητές τους εντός της χώρας και είτε προχώρησαν ήδη σε μερική μετεγκατάσταση είτε σκοπεύουν να το κάνουν, ενώ οι περισσότερες από αυτές αναζητούν κάποια χώρα εντός της Ε.Ε.

Ειδικότερα, το 11% έχει ήδη προχωρήσει σε μετεγκατάσταση, το 5% προετοιμάζει σχετικές κινήσεις και το 13% εξετάζει ενεργά το ενδεχόμενο.

Στις επιχειρήσεις αυτές περιλαμβάνονται τόσο μεγάλες όσο και μικρότερες, ενώ οι εξαγωγικές εταιρείες σκέφτονται σοβαρότερα το ενδεχόμενο, με τα δύο τρίτα αυτών να επιδιώκουν μετακίνηση στο εξωτερικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης