Ο επικεφαλής της γερμανικής Bundesbank δήλωσε ότι οι παγκόσμιοι οικονομικοί ηγέτες χρειάζεται να μεταρρυθμίσουν την παγκόσμια εμπορική τάξη με τέτοιο τρόπο που να προστατεύει καλύτερα την πνευματική ιδιοκτησία και να αντιμετωπίζει τις στρεβλώσεις που προκαλούνται από τις επιχορηγήσεις.

Μιλώντας πριν από τις συναντήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) και της Παγκόσμιας Τράπεζας στο Μπαλί, ο Γιενς Βάιντμαν δήλωσε ότι οι μεταρρυθμίσεις είναι απαραίτητες για να προστατευθεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου (ΠΟΕ) και οι αρχές του για ελεύθερο και βασισμένο σε κανόνες εμπόριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αυτές περιλαμβάνουν ιδιαίτερα τη βελτίωση της προστασίας της πνευματικής ιδιοκτησίας και την αντιμετώπιση των στρεβλώσεων που προκαλούνται από τις κρατικές εταιρίες και επιδοτήσεις», δήλωσε ο Βάιντμαν σε συνέντευξή του στο Reuters μέσω email.

Ο Βάιντμαν δήλωσε ότι το μεγάλο εμπορικό πλεόνασμα της Γερμανίας είναι κυρίως αποτέλεσμα των αποφάσεων της αγοράς, των τιμών ενέργειας και των συναλλαγματικών ισοτιμιών ενώ οι υψηλότερες γερμανικές επενδύσεις μετά βίας θα βοηθήσουν να μειωθεί το αμερικανικό εμπορικό έλλειμμα.

«Το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών μιας χώρας δεν εξαρτάται τόσο πολύ από την εμπορική πολιτική αλλά περισσότερο από το πόσα εξοικονομούνται και επενδύονται εγχωρίως» δήλωσε ο Βάιντμαν. Κατά συνέπεια, οι δασμοί στις εισαγωγές δεν είναι το κατάλληλο εργαλείο για να μειωθεί το αμερικανικό εμπορικό έλλειμμα, το οποίο είναι πιθανόν να αυξηθεί ως αποτέλεσμα των πολιτικών της Ουάσινγκτον, δήλωσε ο Βάιντμαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης