Η γερμανική οικονομία έχει καταφέρει να παραμείνει σε καλή κατάσταση, αλλά θα μπορούσε να υποστεί πλήγμα εάν οι περιορισμοί για τον κορωνοϊό επεκταθούν ξανά, ανέφερε η Bundesbank.

Η Γερμανία έχει λάβει όλο και πιο αυστηρά μέτρα, όπως το κλείσιμο κάποιων σχολείων και καταστημάτων, για να περιορίσει την κίνηση και τις συγκεντρώσεις από το φθινόπωρο, καθώς παλεύει με το δεύτερο κύμα της πανδημίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η καγκελάριος θέλει «ταχεία δράση» για να αντιμετωπίσει την εξάπλωση των μεταλλάξεων του κορωνοϊού και έχει επισπεύσει μια συνάντηση με τους επικεφαλής των κρατιδίων αυτή την εβδομάδα, για να συζητήσουν αυστηρότερους περιορισμούς.

Η κεντρική τράπεζα τόνισε πως η οικονομία θα πρέπει να είναι σε θέση να διατηρήσει τον ρυθμό της με τους ισχύοντες περιορισμούς, αλλά θα μπορούσε να πληγεί εάν τα μέτρα παραταθούν ή γίνουν πιο αυστηρά.

«Εάν τα κρούσματα δεν υποχωρήσουν σημαντικά και οι υφιστάμενοι περιορισμοί στην οικονομική δραστηριότητα παραμείνουν ή γίνουν πιο αυστηροί, θα μπορούσε να υπάρξει μια σημαντική υπαναχώρηση» αναφέρει η Bundesbank στη μηνιαία της έκθεση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ήδη ο υπουργός Υγείας της χώρας έχει δηλώσει ότι η Γερμανία δεν θα είναι σε θέση να άρει τους περιορισμούς στην αρχή του Φεβρουαρίου.

Η Bundesbank δήλωσε πως η οικονομία πιθανώς να είναι στάσιμη, άλλα δεν συρρικνώθηκε στο τελευταίο τρίμηνο του 2020, καθώς η ανάκαμψη στη βιομηχανία και στις κατασκευές αντιστάθμισε την πτώση στον τομέα λιανικής και φιλοξενίας.

«Αυτά τα ενθαρρυντικά σημάδια για την ανθεκτικότητα της γερμανικής οικονομίας δίνουν ελπίδες ότι οι περιορισμοί της οικονομικής δραστηριότητας δεν θα πρέπει ν καθυστερήσουν την ανάκαμψη» αναφέρει η Bundesbank.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης