Προτροπή προς όλες τις πλευρές (Ε.Ε. και Ηνωμένο Βασίλειο) να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να αποφύγουμε ένα χαοτικό Brexit απηύθυνε η BusinessEurope και οι σύνδεσμοι – μέλη της κατά τη συνάντηση του Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στη Βιέννη την προηγούμενη εβδομάδα.

Τονίζει, επίσης, ότι οι επιχειρήσεις χρειάζονται σταθερότητα και ένα πλαίσιο λειτουργικών κανόνων που θα μετριάσουν τον αντίκτυπο του Brexit στο εμπόριο και τις επενδύσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνάντηση αποφασίστηκε ακόμη:

•Να υιοθετηθεί κοινό μήνυμα στήριξης της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, με γνώμονα τις αξίες και αρχές της Ε.Ε. και ενεργοποίηση των επιχειρήσεων στην αντιμετώπιση του αναδυόμενου εθνολαϊκισμού.

•Να δοθεί ακόμη μεγαλύτερη έμφαση στη δημιουργία θέσεων εργασίας, την παραγωγή πλούτου και την ευημερία των πολιτών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

•Να προστατευτεί το περιβάλλον με υιοθέτηση αυστηρών κανόνων και από χώρες εκτός Ε.Ε., με έμφαση στην καινοτομία και στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Σε παρέμβασή του, ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θεόδωρος Φέσσας, αφού ευχαρίστησε τους Ευρωπαίους συναδέλφους του για την υποστήριξη, που οι χώρες τους προσέφεραν στην Ελλάδα από το 2010 έως σήμερα, ώστε να αποτραπεί η περαιτέρω επιδείνωση της κρίσης, τους ενημέρωσε για τις μεταμνημονιακές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα μας, προκειμένου να πετύχει μια βιώσιμη και δυναμική ανάκαμψη της οικονομίας και τους κάλεσε να επενδύσουν στην Ελλάδα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης