Κόντρα στις προειδοποιήσεις πολλών για μεγάλη διόρθωση, που θα βάλει απότομο τέλος στο πολυετές ράλι των μετοχών, η Citigroup επισημαίνει ότι το πάρτι δεν τελείωσε.

Συστήνει έτσι στους πελάτες της να αγοράσουν τώρα, που οι πρόσφατες ρευστοποιήσεις έχουν δημιουργήσει αγοραστικές ευκαιρίες, προβλέποντας ανάκαμψη και όχι μία bear market.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αμερικανική επενδυτική τράπεζα συστήνει αγορά αμερικανικών μετοχών και ειδικά εταιρειών τεχνολογίας, ενώ θεωρεί ότι και οι αναδυόμενες αγορές παραμένουν ελκυστική επιλογή, εξαιτίας των αποτιμήσεών τους.

Και τούτο παρά το γεγονός ότι έξι μεγάλες αναδυόμενες αγορές μετοχών έχουν εισέλθει σε bear market, έχουν δηλαδή κάνει «βουτιά» τουλάχιστον 20% από το εφετινό ναδίρ τους. Πρόκειται για αγορές συνολικής αξίας 8 τρισ. δολαρίων.

«Είναι ακόμη πολύ νωρίς να μιλήσουμε για το τέλος του bull market (ανοδική αγορά)» γράφουν οι αναλυτές της Citi και προσθέτουν: «συνεχίστε επομένως να αγοράζετε μετοχές, που έκαναν βουτιά. Ευνοούνται οι αμερικανικές μετοχές και οι μετοχές τεχνολογίας. Οι αναδυόμενες αγορές παραμένουν καλή επιλογή».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Citi αναβαθμίζει την αξιολόγηση για τις αμερικανικές μετοχές σε «υπεραπόδοση» (overweight) από «ουδέτερη» και εκτιμά ότι έως τα μέσα του 2019 ο S&P 500 θα έχει σκαρφαλώσει στις 2.865 μονάδες από περίπου 2.720 σήμερα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης