Δεν απειλείται η θητεία του Τζ. Πάουελ στη Fed, διαβεβαιώνει ο οικονομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 9 Ιουλίου 2019, 20:08
Δεν απειλείται η θητεία του Τζ. Πάουελ στη Fed, διαβεβαιώνει ο οικονομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου

Ο οικονομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου, Λάρι Κούντλοου, διαβεβαίωσε σήμερα ότι δεν απειλείται η θητεία του Τζερόμ Πάουελ στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα (Fed), παρά τις συνεχείς επικρίσεις που δέχεται ο τελευταίος τους τελευταίους μήνες από τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, επειδή αύξησε τα επιτόκια.

Σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, ο πρόεδρος προτίθεται να τον υποβιβάσει.

Όταν ρωτήθηκε από το οικονομικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC αν η θέση του Πάουελ είναι "ασφαλής" ο Κούντλοου απάντησε ότι «ναι, πιστεύω πως ναι» και πρόσθεσε: «Δεν προσπαθούμε να τον εκδιώξουμε επί του παρόντος».

Διαβεβαιώνοντας ότι η ανεξαρτησία της Fed είναι σεβαστή, ο Κούντλοου τόνισε ότι "η τελευταία αύξηση των επιτοκίων αποδείχθηκε άχρηστη".

Η Fed αύξησε τα επιτόκια κατά 0,25% τον Δεκέμβριο του 2019. Στην τελευταία συνεδρίασή της, στις 19 Ιουνίου, αποφάσισε να τα αφήσει στα ίδια επίπεδα, παρά τις πιέσεις του Λευκού Οίκου να τα μειώσει για να περιοριστεί το κόστος δανεισμού.

«Αν η Fed μείωνε τα επιτόκια, θα γινόμασταν (σ.σ. η ανάπτυξη) πύραυλος. Όμως πληρώνουμε υψηλούς τόκους και αυτό δεν είναι αναγκαίο», είπε πρόσφατα ο Τραμπ, κατηγορώντας τη Fed ότι «δεν ξέρει τι της γίνεται».

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 9 Ιουλίου 2019, 20:08