Στην Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης δημοσιεύτηκαν οι προκηρύξεις των ανοικτών διεθνών ηλεκτρονικών διαγωνισμών για την υλοποίηση των έργων του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης «Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Παρακολούθησης Κυκλοφορίας Εντύπων με γραμμωτό κώδικα (barcode)» και «Ψηφιακός Μετασχηματισμός του Ελληνικού Ποδοσφαίρου με σύγχρονα ψηφιακά μέσα ΤΠΕ (VAR)».

Το barcode» αφορά σ’ ένα ολοκληρωμένο σύστημα παρακολούθησης της κυκλοφορίας του έντυπου Τύπου (εκτύπωση, διανομή, πώληση, επιστροφή) και συλλογής δεδομένων σχετικών με τις πωλήσεις του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά του, το Video Assistant Referee (VAR) στα ελληνικά γήπεδα θα προσφέρει τη δυνατότητα γρήγορης ανάλυσης αμφισβητούμενων φάσεων στους αγώνες ποδοσφαίρου, μέσω της καταγραφής των αγώνων από πολλαπλές κάμερες, υποβοηθώντας τους διαιτητές στις αποφάσεις τους και αποκαθιστώντας την εικόνα του ελληνικού ποδοσφαίρου σε διεθνές επίπεδο.

Ο συνολικός προϋπολογισμός των δύο έργων ανέρχεται στα 29 εκατ. ευρώ και η χρηματοδότηση θα προέλθει από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ).

Σύμφωνα με τον υπουργό, Νίκο Παππά, «ο ψηφιακός μετασχηματισμός της Ελλάδας εξελίσσεται με εντατικούς ρυθμούς κι ολοκληρωμένες παρεμβάσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ως Πολιτεία πράττουμε το καθήκον μας. Βγάζουμε τα “καπέλα” από τις πωλήσεις των εφημερίδων, ενισχύουμε τη διαφάνεια και την ισονομία στη διανομή της δημόσιας διαφημιστικής δαπάνης. Με το σύστημα Video Assistant Referee (VAR) αυξάνουμε την αξιοπιστία του ελληνικού ποδοσφαίρου και δίνουμε χώρο στη χαρά που προσφέρει το πιο λαοφιλές άθλημα στην Ελλάδα».

Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής, Στέλιος Ράλλης, σημείωσε ότι πρόκειται για δύο έργα «που ενισχύουν τη διαφάνεια και την αξιοπιστία και βοηθούν την Ελλάδα να αλλάξει σελίδα.

Οι πολίτες και οι επιχειρήσεις βλέπουν κάθε μέρα που περνά τις μεταρρυθμίσεις να προχωρούν και τις νέες τεχνολογίες να αποτελούν ισχυρό εργαλείο για τη διαφάνεια και την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης τους προς το κράτος».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης