ΔΝΤ για Ελλάδα: Περιμένουμε το Eurogroup

ΔΝΤ για Ελλάδα: Περιμένουμε το Eurogroup
Τις τελευταίες διατυπώσεις από το Eurogroup της 22ας Ιανουαρίου περιμένει το ΔΝΤ για να αποφασίσει τις επόμενες κινήσεις του αναφορικά με την Ελλάδα.

Τα παραπάνω τόνισε σε ενημέρωση δημοσιογράφων από την Ουάσιγκτον ο διευθυντής επικοινωνίας του ΔΝΤ, Gerry Rice.

Όπως δήλωσε, το ΔΝΤ είχε ζητήσει να εκπληρωθούν δύο σκέλη ώστε να προχωρήσει παρακάτω. Αυτά ήταν η Ελλάδα να συμμορφωθεί και να εφαρμόζει τους όρους του προγράμματος, και δεύτερον η Ελλάδα να δεχθεί ελάφρυνση του χρέους, ώστε το χρέος της να καταστεί βιώσιμο.

Και αυτά τα δύο σκέλη είναι σε εξέλιξη, τόνισε χαρακτηριστικά, έχει σημειωθεί πρόοδος. Μόλις ολοκληρωθούν και τα δύο, «τότε θα πάμε στο δ.σ. του ΔΝΤ για να εγκριθεί η συμμετοχή στο πρόγραμμα επί της αρχής».

Ο Gerry Rice δήλωσε πως οι ελληνικές αρχές και οι ευρωπαϊκοί θεσμοί βρίσκονται στο τέλος της διαδικασίας για την γ΄ αξιολόγηση του προγράμματος. «Ας περιμένουμε τι θα ειπωθεί στο Eurogroup», τόνισε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση για το εάν οι τεχνικές συζητήσεις για το χρέος είναι αρκετές ώστε το ΔΝΤ να θεωρήσει πως γίνονται κινήσεις για το ζήτημα, τόνισε πως υπήρξε καλή πρόοδος για τις συζητήσεις για το χρέος σε σχέση με παλαιότερα, όπως για παράδειγμα σε σχέση με το 2015.

Σημείωσε ωστόσο ότι δεν έχουν γεφυρωθεί όλες οι διαφορές, αλλά υπάρχει περιθώριο να γίνει αυτό, «για αυτό το συζητάμε».

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου 2018, 17:40