Ανώτερο στέλεχος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) έκρινε σήμερα ότι είναι «πολύ νωρίς» για να γίνεται συζήτηση όσον αφορά στην εξομάλυνση της νομισματικής πολιτικής του Τόκιο, εξηγώντας πως θα χρειαστεί πολύς καιρός για να επιτευχθεί ο στόχος της Τράπεζας της Ιαπωνίας για τον πληθωρισμό (2%).

«Αν νομίζω πως είναι καιρός η Τράπεζα της Ιαπωνίας να τερματίσει την πολιτική χαλάρωσης; Η σύντομη απάντηση είναι όχι» δήλωσε ο Οντ Περ Μπρεκ, υποδιευθυντής του τμήματος Ασίας-Ειρηνικού του ΔΝΤ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο πλαίσιο της ετήσιας συνόδου του Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας στο Μπαλί της Ινδονησίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόσθεσε ότι η υπερβολικά χαλαρή νομισματική πολιτική της Ιαπωνίας πρέπει να συνοδευτεί από επιπρόσθετες προσπάθειες, ιδίως διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος της Τράπεζας της Ιαπωνίας για τον πληθωρισμό.

Ο Τσανγιόνγκ Ρι, ο διευθυντής του τμήματος Ασίας-Ειρηνικού του ΔΝΤ, προεξόφλησε σε δηλώσεις του στην ίδια συνέντευξη Τύπου πως δεν θα υπάρξει κανένας κερδισμένος στην Ασία από τον εμπορικό πόλεμο Κίνας-ΗΠΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης