Δράσεις για την αύξηση της κατανάλωσης της ελληνικής μαστίχας στη Νότια Κορέα

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 2 Μαρτίου 2018, 11:12
Δράσεις για την αύξηση της κατανάλωσης της ελληνικής μαστίχας στη Νότια Κορέα
Tην επίσημη αναγνώριση της μαστίχας στη Νότια Κορέα και ως συστατικού τροφίμων και ποτών, εντός του 2018, επιδιώκει το γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της χώρας μας στη Σεούλ.

Αυτό πρόεκυψε από την πρόσφατη εκδήλωση προώθησης και προβολής της ελληνικής μαστίχας και παραγώγων προϊόντων της, στη Σεούλ, με στόχο την αύξηση της κατανάλωσής τους.

Η εκδήλωση εντάσσεται στο Πρόγραμμα της Ε.Ε. «European PDO Products, Precious Drops 2015-2018».

Όπως σημειώνεται σε σχετικό ενημερωτικό έγγραφο του γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων, παρότι η μαστίχα παραμένει ένα νέο και όχι ιδιαίτερα γνωστό προϊόν στη Ν. Κορέα, τα παράγωγά της για χρήση σε καλλυντικά, προϊόντα στοματικής υγιεινής και παραφαρμακευτικά (ιδίως για τις παθήσεις του πεπτικού συστήματος) εισάγονται πλέον από δύο εταιρείες και η κατανάλωσή τους βαίνει αυξανόμενη.

Κι αυτό διότι αναγνωρίστηκε η μαστίχα από το νοτιοκορεατικό Υπουργείο Ασφάλειας Τροφίμων και Φαρμάκων ως φαρμακευτικό συστατικό για την αντιμετώπιση παθήσεων του στομάχου και του εντέρου.

Αντίθετα, εξακολουθεί να εκκρεμεί η αναγνώρισή της και ως συστατικό τροφίμων και ποτών, όχι απλώς ως φυσική αρωματική ύλη, όπως συμβαίνει μέχρι σήμερα.

Στην Ελλάδα την οργάνωση της εκδήλωσης ανέλαβε η Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου και η SOPEXA Ελλάδας, ενώ στη Νότια Κορέα η αντιπρόσωπος εταιρεία Emerson Pacific με τη στήριξη του γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της πρεσβείας μας στη Σεούλ.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν 25 εκπρόσωποι εταιρειών καλλυντικών, ξενοδοχείων, spa, καθώς και επαγγελματιών του χώρου της στοματικής υγιεινής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 2 Μαρτίου 2018, 13:31