Το τεράστιο χρέος της Ιταλίας αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω φέτος και την επόμενη χρονιά ενώ η ανάπτυξη της χώρας παραμένει ασθενική, ανέφερε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σήμερα στις τριμηνιαίες οικονομικές της προβλέψεις που θα μπορούσαν να πυροδοτήσουν εκ νέου τη διαμάχη για τον προϋπολογισμό της Ρώμης.

Οι Βρυξέλλες αναθεώρησαν πτωτικά την ήδη απαισιόδοξη πρόβλεψη για την ιταλική οικονομία, που τώρα εκτιμούν ότι θα αναπτυχθεί με ρυθμό 0,1% φέτος αντί για 0,2% που είχε προβλέψει τον Φεβρουάριο.
Η χώρα αναπτύχθηκε με ρυθμό 0,9% πέρυσι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ό,τι αφορά το σύνολο της ευρωζώνης, το ΑΕΠ αναμένεται να αυξηθεί κατά 1,2% φέτος, λιγότερο από το 1,3% που ήταν η πρόβλεψη του Φεβρουαρίου και αρκετά χαμηλότερα από τον ρυθμό ανάπτυξης του 1,9% το 2018. Ωστόσο, ο ρυθμός ανάπτυξης στην ευρωζώνη θα ανακάμψει στο 1,5% το 2020.

Το ιταλικό χρέος αναμένεται να αυξηθεί στο 133,7% του ΑΕΠ φέτος και να φθάσει στο 135,2% το 2020, σύμφωνα με την εκτίμηση της Κομισιόν.

Το έλλειμμα της χώρας προβλέπεται να αυξηθεί στο 2,5% του ΑΕΠ φέτος και να ανέλθει στο 3,5% του ΑΕΠ το 2020, ξεπερνώντας το όριο του 3,0% που θέτουν οι κανόνες της ΕΕ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης