«Τα μέτρα είναι εντός του δημοσιονομικού χώρου» υπογράμμισε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την έκθεση της Κομισιόν σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Alpha.
Συγκεκριμένα, η κ. Αχτσιόγλου ανέφερε: «Δεν είναι η πρώτη φορά που η Κομισιόν υποτιμά τον δημοσιονομικό χώρο που έχουμε. Κάθε φορά, όλα αυτά τα χρόνια, υπήρχε μία υποτίμηση του διαθέσιμου χώρου που υπάρχει και, στο τέλος της χρονιάς, καταλήγαμε να έχουμε υπερπλεόνασμα και κοινωνικά μερίσματα.Αυτήν τη χρονιά που έχουμε και την πολιτική ευχέρεια, καθώς είμαστε εκτός μνημονίου, κάναμε τη σωστή πρόβλεψη, υπάρχει απόλυτη επίτευξη του δημοσιονομικού στόχου και επιπλέον χώρος, όσο ακριβώς κοστίζουν και τα μέτρα τα οποία εξαγγείλαμε στο Ζάππειο και υλοποιούμε. Η Κομισιόν επιφυλάσσεται μέσα στην έκθεσή της ότι θα επανεξετάσει με βάση όλα τα δεδομένα που θα λάβει και θα κάνει αναθεώρηση προς τον Οκτώβριο. Εμείς είμαστε απολύτως ασφαλείς ότι τα μέτρα είναι σωστά κοστολογημένα από την κυβέρνηση και υπάρχει απόλυτη επίτευξη του δημοσιονομικού στόχου».

Αναφορικά με το μίγμα των πολιτικών που υλοποιεί η κυβέρνηση, η υπουργός Εργασίας υποστήριξε ότι η κυβέρνηση εφαρμόζει ένα ισορροπημένο μίγμα πολιτικών, λέγοντας ότι μειώνει εισφορές και φόρους και, ταυτόχρονα, ενισχύει τις κοινωνικές δαπάνες. «Η πολιτική θέση μας είναι ότι μία κυβέρνηση η οποία θέλει να λειτουργεί προοδευτικά, πρέπει και να φροντίζει το σκέλος των στοχευμένων φοροελαφρύνσεων, με τρόπο ώστε να είναι δίκαιες, αλλά και να προχωράει στην ενίσχυση του κοινωνικού κράτους» συμπλήρωσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος, η κ. Αχτσιόγλου διευκρίνισε ότι το ζήτημα της κατάργησης του μέτρου της μείωσης του αφορολόγητου έχει συμφωνηθεί με τους θεσμούς. «Από εκεί και πέρα, η αντιπολίτευση, αφού έχει δημόσια τοποθετηθεί ότι πρέπει να καταργηθεί, θεωρώ ότι πρέπει να έρθει στη Βουλή και να το ψηφίσει» τόνισε η υπουργός Εργασίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης