Εγκρίθηκε ομόφωνα στη σημερινή συνεδρίαση του Κεντρικού Συμβουλίου Διοίκησης για την Αξιοποίηση της Δημόσιας Περιουσίας το Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος χωρικού σχεδίου της Στρατηγικής Επένδυσης «VIP Exclusive Club» του Σκορπιού.

Όπως αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών σε σχετική ανακοίνωση, το χωρικό αυτό σχέδιο οριοθετεί τις χρήσεις γης και τους όρους δόμησης (ΕΣΧΑΣΕ) της στρατηγικής επένδυσης, η οποία περιλαμβάνει ένα ξενοδοχείο 5* 60 κλινών, πολύ-αθλητική εγκατάσταση, lounge λουομένων, spa, εκσυγχρονισμό και επέκταση λιμενικών εγκαταστάσεων, αμφιθέατρο, ελικοδρόμιο, αγροτική φάρμα και αρένα ιππασίας που υλοποιείται σε έκταση 830 στρεμμάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συγκεκριμένη επένδυση έχει προϋπολογισμό 165 εκατ. ευρώ και αναμένεται να απασχολήσει 120 άτομα κατά τη λειτουργία της και πολλαπλάσια κατά τη διάρκεια της κατασκευής του έργου.

Στη συνεδρίαση, με προεδρεύοντα τον Γενικό Γραμματέα Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων κ. Λόη Λαμπριανίδη, συμμετείχαν οι αρμόδιοι γ.γ. των υπουργείων Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Τουρισμού και Υποδομών, ενώ συμμετείχαν επίσης ο φορέας υλοποίησης της επένδυσης με τους συμβούλους έργου-μελετητές του και υπηρεσιακά στελέχη των εμπλεκόμενων υπουργείων.

Διαγωνισμός 160 εκατ. ευρώ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τον περασμένο Οκτώβριο ξεκίνησαν οι πρόδρομες κατασκευαστικές εργασίες στο νησί των 830 στρεμμάτων, ενώ η ανάθεση του έργου της ανακατασκευής, προϋπολογισμού 160 εκατ. ευρώ, του ιδιωτικού νησιού Σκορπιός θα αποτελέσει αντικείμενο διεθνούς διαγωνισμού.

Ο κύριος όγκος της επένδυσης θα λάβει χώρα σε έκταση δύο στρεμμάτων στο ανατολικό τμήμα του νησιού, σε κοντινή απόσταση από τη ροζ βίλα.

Θα περιλαμβάνει ένα κύριο συγκρότημα δύο επιπέδων, με επτά VIP υπνοδωμάτια, τρεις πισίνες, τεχνητή λίμνη, χώρους θαλασσοθεραπείας (Spa), αίθουσα προβολών, κουζίνα, καθιστικά και άλλους κοινόχρηστους χώρους. Θα κατασκευαστούν ακόμη 12 καινούργιες βίλες, με τη σχεδιαζόμενη οικιστική ζώνη να προβλέπεται ότι θα διαθέτει συνολικά 42 κλίνες.

Επίσης, θα ανακαινιστούν η ανατολική και νότια παραλία, θα εκσυγχρονιστούν οι υφιστάμενες αθλητικές εγκαταστάσεις, θα αναβαθμιστούν οι υποδομές (εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων, αφαλάτωσης, υποσταθμών μέσης τάσης κ.λπ.) θα υλοποιηθούν νέοι παιδότοποι και χώροι περιήγησης, νέο αμφιθέατρο, θα πραγματοποιηθούν εκτεταμένες εργασίες ανάπλασης στην περιοχή της φάρμας και θα δημιουργηθούν νέοι στάβλοι και αρένα ιππασίας.

Η ανάθεση του έργου της κατασκευής θα πραγματοποιηθεί, μέσω διεθνούς διαγωνισμού, που θα διενεργήσει η Μυκήναι, η εταιρεία που συστάθηκε με αντικείμενο, μεταξύ άλλων, την επίβλεψη των εργασιών ανάπλασης στο νησί.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης