Οι ευκαιρίες που παρουσιάζει η αγορά της Νιγηρίας, σε επιχειρηματικούς τομείς που ενδιαφέρουν την ελληνική οικονομία, συζητήθηκαν χθες Τετάρτη σε ενημερωτική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον ΣΕΒ ενόψει της επιχειρηματικής αποστολής που διοργανώνει ο ΣEB με το ΕΒΕΑ, το Ελληνο-Νιγηριανό Επιμελητήριο Εμπορίου και Τεχνολογίας και τον ΣΕΒΕ, με την υποστήριξη του Υπουργείου Εξωτερικών και την Πρεσβεία της Νιγηρίας στην Ελλάδα, στο Λάγος, 5-9 Νοεμβρίου 2018.

Η Νιγηρία, με περισσότερους από 180 εκατομμύρια κατοίκους, είναι η πολυπληθέστερη χώρα και η μεγαλύτερη οικονομία στην Αφρική (και 27η στον κόσμο, βάσει ΑΕΠ). Διαθέτει πλούσιους φυσικούς πόρους όπως το πετρέλαιο, το φυσικό αέριο και τα ορυκτά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αποτελεί τη σημαντικότερη πετρελαιοπαραγωγό χώρα στην Αφρική, και την 8η μεγαλύτερη χώρα στον κόσμο σε εξαγωγές πετρελαίου. Ενώ η οικονομία της παραδοσιακά βασίζεται στον πρωτογενή τομέα, τα τελευταία χρόνια παρατηρείται σημαντική ανάπτυξη τόσο στον τομέα των υπηρεσιών, όσο και σε αυτόν της μεταποίησης. Επίσης, όπως επεσήμανε ο Μιχάλης Οικονομάκης, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της AG Leventis Group τα τελευταία χρόνια παρατηρείται τάση αστικοποίησης του πληθυσμού, αύξηση του ποσοστού της μεσαίας τάξης και αντίστοιχη αύξηση της καταναλωτικής δαπάνης.

Την εκδήλωση, στην οποία συμμετείχαν 90 επιχειρήσεις, χαιρέτισαν ο υφυπουργός Εξωτερικών, Τέρενς-Νικόλαος Κουίκ, ο οποίος θα συνοδέψει και την αποστολή, ο επιτετραμμένος της Νιγηρίας στην Ελλάδα, Ajadi Folorunsho, όπως επίσης ο Νίκος Βασίλειου, μέλος της διοικητικής επιτροπής του ΕΒΕΑ, και ο Νίκος Γιαμάκης, πρόεδρος του Ελληνο-Νιγηριανού Επιμελητηρίου Εμπορίου και Τεχνολογίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης