Παρέμβαση στη λειτουργία της οικονομίας έκανε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης, καλώντας τους εκκοκκιστές να εξαντλήσουν όλα τα περιθώρια, προκειμένου οι βαμβακοπαραγωγοί να λάβουν βελτιωμένες τιμές.

Την εφετινή περίοδο έχει σημειωθεί μεγάλη πτώση στην τιμή του βαμβακιού, και σε πολλές περιπτώσεις οι παραγωγοί δεν βγάζουν ούτε τα καλλιεργητικά έξοδα. Προσέφυγαν δε, έγκαιρα στο υπουργείο ζητώντας ρύθμιση της αγοράς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκτός από την έκκληση Βορίδη στους βιομηχάνους ανακοινώθηκε για μία ακόμη φορά ότι θα ενεργοποιηθεί μια σειρά ελέγχων στην αγορά, ενώ στο στόχαστρο των ελεγκτικών μηχανισμών του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι και το φαινόμενο των ψευδών (εικονικών) δηλώσεων, ώστε να εντοπίζονται τυχόν επιτήδειοι στις τάξεις των παραγωγών, που δεν προχωρούν σε ολοκληρωμένη καλλιέργεια.

«Σε μία δύσκολη χρονιά για τους βαμβακοπαραγωγούς, θέλω να καλέσω τους εκκοκκιστές να εξαντλήσουν κάθε δυνατό περιθώριο ώστε οι παραγωγοί να λάβουν μία δίκαιη τιμή, ειδικά για το βαμβάκι που έχει υψηλά ποιοτικά χαρακτηριστικά», δήλωσε σχετικά ο αρμόδιος υπουργός.

Μάλιστα όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ «χρησιμοποιώντας τη μέθοδο της τηλεπισκόπησης, αλλά και επιτόπια στο χωράφι, τα κλιμάκια του ΟΠΕΚΕΠΕ έχουν ήδη ξεκινήσει τους ελέγχους, προκειμένου να διασφαλισθεί ότι μόνο όσοι αγρότες καλλιεργούν και παράγουν βαμβάκι θα λάβουν τη συνδεδεμένη ενίσχυση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης