Ο επικεφαλής οικονομολόγος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Philip Lane, εμφανίστηκε επιφυλακτικός όσον αφορά τις προοπτικές της οικονομικής ανάπτυξης στην Ευρωζώνη, αφήνοντας ανοιχτή την πόρτα για νέα μέτρα τόνωσης της οικονομίας τους επόμενους μήνες.

Τα σχόλια του Lane έρχονται στον απόηχο των αισιόδοξων εκτιμήσεων της προέδρου της ΕΚΤ, Christine Lagarde, στη συνέντευξη Τύπου μετά τις αποφάσεις νομισματικής πολιτικής της κεντρικής τράπεζας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Lagarde έκανε λόγο για ισχυρή οικονομική ανάκαμψη της Ευρωζώνης μετά την κατάρρευση της οικονομικής δραστηριότητας το β’ τρίμηνο λόγω των εκτεταμένων lockdowns.

«Τα μέτρα που έχουμε δρομολογήσει παρέχουν κρίσιμη στήριξη για την οικονομική ανάκαμψη της Ευρωζώνης. Αλλά δεν υπάρχουν περιθώρια εφησυχασμού, καθώς ο πληθωρισμός παραμένει πολύ χαμηλότερα του στόχου και παραμένουν σημαντικοί κίνδυνοι επιδείνωσης» σημειώνει ο Lane σε ανάρτησή του στο blog της ΕΚΤ, σήμερα το πρωί.

Ο επικεφαλής οικονομολόγος της ΕΚΤ επισημαίνει στο άρθρο του ότι η οικονομική ανάκαμψη στην περιοχή είναι άνιση, με τον κλάδο των υπηρεσιών να εμφανίζει το τελευταίο διάστημα κάποια σημάδια αδυναμίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ίδια στιγμή, ο πληθωρισμός παραμένει σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα, κάτι που εν μέρει οφείλεται και στην πρόσφατη άνοδο του ευρώ.

«Τους επόμενους μήνες, θα έχουμε στη διάθεσή μας περισσότερες πληροφορίες που θα βοηθήσουν να επικαιροποιηθεί η κατεύθυνση της νομισματικής πολιτικής» αναφέρει.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης