Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα εξετάζει το ενδεχόμενο να αυξήσει τις προμήθειες στην πλατφόρμα χρεογράφων της, καθώς ο όγκος συναλλαγών στην πλατόφρμα είναι σε κατώτερα των προσδοκιών επίπεδα.

Αυτό αναφέρεται σε έγγραφο της ΕΚΤ, το περιήλθε στην κατοχή του Reuters. Φορείς του τομέα προειδοποιούν πάντως πως μία αύξηση θα υπονόμευε το στόχο για την ενοποίηση της αγοράς κεφαλαίων, ο οποίος ήδη δοκιμάζεται από το Brexit.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το έγγραφο της ΕΚΤ με τίτλο «2018 Τ2S pricing review» δείχνει ότι στην πλατφόρμα T2S διακανονίστηκαν 128,5 εκατομμύρια συναλλαγές, περίπου 33,3% χαμηλότερα από την πρόβλεψη της κεντρικής τράπεζας.

Όπως επεσήμαιναν στο ειδησεογραφικό πρακτορείο οι προμήθειες στην πλατφόρμα Target 2 Securirties, όπως ονομάζεται, όχι μόνο δεν πρέπει να αυξηθούν, αλλά θα πρέπει να μειωθούν δίνοντας έτσι το κίνητρο για υψηλότερο όγκο συναλλαγών.
Η ΕΚΤ αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο για τη μελλοντική πορεία των προμηθειών.

Η πλατφόρμα T2S άρχισε να λειτουργεί το 2015, με στόχο να συνδέσει ένα πολύπλοκο σύστημα διαφορετικών εθνικών οίκων διακανονισμού χρεογράφων και μετοχών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ΕΚΤ παρενέβη μετά την αδυναμία του τομέα να προχωρήσει με ταχεία βήματα σε συγχωνεύσεις, με στόχο μία πραγματικά διασυνοριακή κεφαλαιακή αγορά, η οποία θα μπορεί να ανταγωνιστεί εκείνη των ΗΠΑ.

ΠΗΓΗ: Reuters

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης