Οι τράπεζες που θέλουν να μετεγκατασταθούν στην Ευρωζώνη μετά την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε. θα έπρεπε να έχουν ήδη υποβάλει αιτήσεις για να λάβουν τη σχετική άδεια, δήλωσε το εκτελεστικό μέλος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Sabine Lautenschlager.

Όπως έκανε γνωστό, οκτώ τράπεζες έχουν επισήμως ζητήσει νέα άδεια, αλλά πάνω από 50 είναι σε συζητήσεις με την ΕΚΤ, και όσες δεν το έχουν ήδη κάνει, θα πρέπει να υποβάλουν τις αιτήσεις τους έως το τέλος του δεύτερου τριμήνου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η έκδοση άδειας αναμένεται να πάρει περίπου έναν χρόνο και το Ηνωμένο Βασίλειο είναι προγραμματισμένο να αποχωρήσει επισήμως από την Ε.Ε. τον Μάρτιο του 2019.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου η Lautenschlager σημείωσε πως, αν και θα υπάρξουν συζητήσεις για μια μεταβατική περίοδο, «οι τράπεζες πρέπει να συνεχίσουν να προετοιμάζονται για οποιοδήποτε αποτέλεσμα, συμπεριλαμβανομένου ενός σκληρού Brexit».

Πρόσθεσε πως, αν οι συζητήσεις για τη μεταβατική περίοδο μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και ευρωπαϊκών αρχών εξελιχθούν, «μπορεί να συζητήσουμε με τις τράπεζες για το ενδεχόμενο να τους δοθεί περισσότερος χρόνος να εφαρμόσουν τα σχέδια μετεγκατάστασής τους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης