Οι επιχειρήσεις της Ευρωζώνης αναμένεται να ανακύψουν πιο ικανές από την πανδημία, χάρη στη μεγαλύτερη χρήση ψηφιακών τεχνολογιών και απομακρυσμένης εργασίας, σύμφωνα με έρευνα της ΕΚΤ.

Το ξέσπασμα της πανδημίας έχει προκαλέσει τη μεγαλύτερη οικονομική συρρίκνωση εδώ και αιώνες, αλλά θα μπορούσε να αποδειχθεί ότι μπορεί να βγει κάτι καλό για επιχειρήσεις μακροπρόθεσμα, υποχρεώνοντάς τις να εκσυγχρονίσουν τις δραστηριότητές τους και να γίνουν πιο προσαρμοστικές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ΕΚΤ ρώτησε 72 επιχειρήσεις στους κλάδους των υπηρεσιών και της βιομηχανίας για τη μακροπρόθεσμη επίπτωση της πανδημίας στον τρόπο με τον οποίο επιχειρούν και για το περιβάλλον γύρω τους.

Διαπίστωσε ότι οι επιχειρήσεις αναμένουν πως η εργασία από το σπίτι και η μεγαλύτερη ψηφιοποίηση θα παραμείνουν μέρος της καθημερινής ζωής ακόμη και μετά την πανδημία, μαζί με τη μειωμένη ζήτηση.

«Σε ένα μεγάλο βαθμό, αυτό φαίνεται να αντανακλά την άποψη ότι κάποιες αλλαγές στις συνήθειες διαβίωσης και εργασίας που έφερε η πανδημία, ιδιαίτερα η αυξημένη διεξαγωγή των δραστηριοτήτων και της κατανάλωσης μέσω διαδικτύου και μια επακόλουθη μείωση στα ταξίδια, θα ενσωματωθούν στην καθημερινότητα» ανέφερε η ΕΚΤ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτές οι αλλαγές θεωρείται ότι βοηθούν στην αύξηση της παραγωγικότητας και στη μείωση του προσωπικού.

«Αυτό φαίνεται να αντικατοπτρίζει τον τρόπο με τον οποίο οι επιχειρήσεις έχουν μάθει να διατηρούν την παραγωγή τους παρά τους περιορισμούς στην εισροή εργασίας εξαιτίας της κοινωνικής απόστασης και του προσδιορισμού των σχετικών κερδών αποδοτικότητας» ανέφερε η ΕΚΤ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης