Αύξηση των δανείων προς τις επιχειρήσεις η οποία είχε να παρατηρηθεί από το 2008 καταγράφηκε τον Ιούλιο, χάρη στα έκτακτα μέτρα παροχης εγγυήσεων και χορηγήσεων που εφάρμοσε η κυβέρνηση.

Όπως ανέφερε ο συντονιστής της ΕΚΤ για το ελληνικό πρόγραμμα Francesco Drudi, οι χορηγήσεις τον Ιούλιο αυξήθηκαν κατά 6,5%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, όπως ανέφερε ο ίδιος, είναι αναγκαίο οι τράπεζες να ανοίξουν και οι στρόφιγγες των στεγαστικών δανείων ξεπερνώντας τα όποια διαδικαστικά εμπόδια υπάρχουν σήμερα.

Μιλώντας στο συνέδριο του Economist το στέλεχος της ΕΚΤ υποστήριξε ότι είναι ανάγκη να μειωθούν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια καθώς το ποσοστό τους (37%) παραμένει ιδιαίτερα υψηλό.

Στο πλαίσιο αυτό χαιρέτησε την πρωτοβουλία που έχει αναλάβει η κυβέρνηση με το πρόγραμμα ΗΡΑΚΛΗΣ, συμπληρώνοντας ότι το κατά πόσο αυτό είναι επαρκές για την μείωση τους είναι κάτι που θα το αποφασίσει η ίδια η κυβέρνηση στο μέλλον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφερόμενος στον νέο πτωχευτικό κώδικα επεσήμανε ότι αποτελεί βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση καθώς ενσωματώνει έναν σημαντικό αριθμό νόμων που ισχύει.

Ωστόσο υπογράμμισε ότι για την ορθή εφαρμογή του Νέου Πτωχευτικού Νόμου (από τις αρχές του επομένου έτους) είναι αναγκαίο να γίνουν βήματα για την αποσυμφόρηση των δικαστηρίων που θα αποκαταστήσουν την εύρυθμη λειτουργία της Δικαιοσύνης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης