Οι αποδόσεις των περισσότερων ομολόγων στην ευρωζώνη κινούνται υψηλότερα λόγω της εκτόξευσης των αποδόσεων των αμερικάνικων κρατικών ομολόγων στο 2,64% και στο υψηλότερο επίπεδο σε περισσότερο από τρία χρόνια.

Το κόστος δανεισμού της Ισπανίας (απόδοση 10ετών) υποχωρεί στο 1,48%, με το spread μεταξύ των ισπανικών και των γερμανικών ομολόγων να μειώνεται στις 95 μονάδες βάσης, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του περασμένου έτους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αξίζει να σημειώσουμε πως η Moody’s αξιολογεί την Ισπανία με “Baa2” και η S & P Global με “BBB +”.

Ράλι και για τα ελληνικά 2ετή ομόλογα

Τα ελληνικά ομόλογα προέρχονται από ένα ισχυρό ράλι το οποίο έφερε τις αποδόσεις του 10ετούς στα χαμηλά 12ετίας και στο 3,7% με 3,8%, την στιγμή που στις αρχές Δεκεμβρίου διαμορφώνοντας στο 5,5% και πριν ακριβώς έναν χρόνο στο 8%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σήμερα διαμορφώνονται στο 3,814% με άνοδο 0,66% από χθες, ενώ σταθεροποιητικά κινούνται τα 5ετή ομόλογα με την απόδοση να διαμορφώνεται στο 2,848%

Ωστόσο, τα 2ετή ομόλογα συνεχίζουν το εντυπωσιακό τους ράλι, με τις αποδόσεις να διαμορφώνονται στο 1,340% με πτώση της τάξης του 3,3% από χθες και μία ανάσα από το ιστορικό χαμηλό του 1,311% που σημειώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2009.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης