Ελλάδα-Κύπρος-Ισραήλ διεκδικούν μεγαλύτερο μερίδιο τουρισμού στην Αν. Μεσόγειο

Ελλάδα-Κύπρος-Ισραήλ διεκδικούν μεγαλύτερο μερίδιο τουρισμού στην Αν. Μεσόγειο
Μήνυμα συνεργασίας και ενότητας των τουριστικών φορέων για την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος στην ανατολική Μεσόγειο, έδωσε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων & Τουρισμού, Λύσανδρος Τσιλίδης, με αφορμή το συνέδριο του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων και Συμβούλων του Ισραήλ, ITTAA, το οποίο πραγματοπoιήθηκε  από τις 27 έως τις 29 Νοεμβρίου στην Πάφο.

Στον χαιρετισμό του προς τους Ισραηλινούς και Κύπριους τουριστικούς πράκτορες που παρακολούθησαν  το συνέδριο, ο κ. Τσιλίδης, τον οποίο κράτησαν στην Αθήνα σοβαρά θεσμικά ζητήματα του κλάδου των τουριστικών γραφείων, μεταφέρει τη στενή συνεργασία που έχουν αναπτύξει οι φορείς ITTAA, ACTA (Association of Cyprus Travel Agents) και FedHATTA ως θεμέλιο για την ανάπτυξη της τουριστικής αγοράς της Ανατολικής Μεσογείου μέσω του νεοσύστατου φορέα EMTTAAS (East Mediterranean Travel and Tourist Agents Associations Synergies), διεκδικώντας μεγαλύτερο μερίδιο του παγκόσμιου τουρισμού στην περιοχή.

Οπως είπε, η συνεργασία μεταξύ των Ενώσεων - ITTAA, ACTA και FedHATTA - είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη της τουριστικής αγοράς στην Ανατολική Μεσόγειο, και οι τρεις ενώσεις επισημοποίησαν αυτή τη συνεργασία δουλεύοντας μαζί μέσω της EMTTAAS. Η EMTTAAS είναι η πρωτοβουλία της FedHATTA για την ανάπτυξη της συνεργασίας στον τομέα του τουρισμού στην Ανατολική Μεσόγειο και είμαστε ενθουσιασμένοι που έχουμε τόσο την ACTA όσο και την ITTAA ως εταίρους σε αυτή την σημαντική προσπάθεια, εξήγησε ο κ. Τσιλίδης.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2018, 18:40