Ενισχύεται η αγγλική Λίρα μετά τις αποφάσεις της BofA

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 8 Φεβρουαρίου 2018, 14:41
Ενισχύεται η αγγλική Λίρα μετά τις αποφάσεις της BofA
Αμετάβλητη κράτησε την πολιτική της η Τράπεζα της Αγγλίας, με την Επιτροπή Νομισματικής Πολιτικής να ψηφίζει ομόφωνα τη διατήρηση του επιτοκίου στο 0,50% και τις αγορές εταιρικών και κυβερνητικών ομολόγων στις 445 δισ. λίρες.

Στην έκθεση της η τράπεζα σημειώνει ότι η παγκόσμια οικονομία αναπτύσσεται με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων επτά ετών, με τις παγκόσμιες χρηματοοικονομικές συνθήκες να παραμένουν υποστηρικτικές.

Επικαλούμενη τον θετικό αντίκτυπο στις εξαγωγές από την ισχυρή παγκόσμια ανάπτυξη, η Τράπεζα της Αγγλίας σημειώνει ότι περιμένει η βρετανική οικονομία να αναπτυχθεί κατά 1,8% το 2018, 2019 και 2020, αναθεωρώντας ελαφρώς ανοδικά τις προβλέψεις του προηγούμενου Νοεμβρίου.

Προσθέτει ότι ο πληθωρισμός υποχώρησε στο 3% τον Δεκέμβριο από 3,1% τον προηγούμενο μήνα και αναμένεται να παραμείνει κοντά στο 3% σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο, αντανακλώντας τις υψηλότερες τιμές του πετρελαίου. Σε πιο μακροπρόθεσμο ορίζοντας, ο πληθωρισμός αναμένεται να υποχωρήσει σταδιακά, παραμένοντας ωστόσο πάνω από τον στόχο του 2%.

Παράλληλα, στα πρακτικά της συνεδρίασης, η τράπεζα προειδοποιεί για το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε ταχύτερη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικές, εάν ο πληθωρισμός ενισχυθεί περαιτέρω.

Σε αυτή την περίπτωση "η σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής θα πρέπει να ξεκινήσει κάπως νωρίτερα", αναφέρει, μεταξύ άλλων, η BOE.

Η λίρα βρέθηκε να σημειώνει ράλι μετά τις ανακοινώσεις της BOE, σκαρφαλώνοντας μέχρι το υψηλό των $1,4014 από $1,3882 προηγουμένως.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 8 Φεβρουαρίου 2018, 14:41