Ενισχύεται η Wall Street με τους επενδυτές να παρακολουθούν τις εξελίξεις γύρω από τον συνεχιζόμενο εμπορικό πόλεμο μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.

Ο Dow Jones καταγράφει άνοδο 110 μονάδων ή 0,45%, ο S&P 500 σημειώνει κέρδη 0,47% και ο Nasdaq κερδίζει έδαφος κατά 0,67%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εμπορική διαμάχη Πεκίνου – Ουάσινγκτον θα συνεχίσει να είναι στα ραντάρ των επενδυτών, οι οποίοι εξακολουθούν να αφομοιώνουν την είδηση ότι η Κίνα είναι έτοιμη να κάνει σημαντικές παραχωρήσεις στη βιομηχανική της πολιτική και να μειώσει τους δασμούς στα εισαγόμενα αυτοκίνητα, ενώ ο Αμερικανός πρόεδρος Τραμπ ανέφερε πως θα μπορούσε να παρέμβει στην υπόθεση της σύλληψης της CFO της Huawei Meng Wanzhou αν κάτι τέτοιο θα μπορούσε να συμβάλει στη σύναψη μιας εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα.

Η μετοχή της General Electric ξεχωρίζει καθώς καταγράφει άνοδο 10% μετά την αναβάθμιση της εταιρείας από τον αναλυτή της JP Morgan, Stephen Tusa.

Στις μακροοικονομικές εξελίξεις της ημέρας, την μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων τριάμισι ετών κατέγραψε ο αριθμός των αιτήσεων για παροχή επιδόματος ανεργίας την προηγούμενη εβδομάδα, κατευνάζοντας τις ανησυχίες για μια πρόσφατη άνοδος του αριθμού, ότι αποτελεί ένδειξη διαμόρφωσης “ρωγμών” στην ισχυρή αγορά εργασίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αριθμός των επιδομάτων ανεργίας υποχώρησε κατά 27.000, στον εποχικά προσαρμοσμένο αριθμό των 206.000 στη διάρκεια της εβδομάδας μέχρι τις 8 Δεκεμβρίου.Πρόκειται για την μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση από τον Απρίλιο του 2015, και διαμόρφωσε το επίπεδο των αιτήσεων σε οριακά πιο πάνω από το χαμηλό 49 ετών το οποίο είχε καταγράψει το Σεπτέμβριο.

Επίσης οι τιμές των αγαθών που εισάγονται στις ΗΠΑ υποχώρησαν το Νοέμβριο, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, κατά 1,6%. Πρόκειται για την μεγαλύτερη μηνιαία πτώση των τελευταίων τριών και πλέον ετών. Οι τιμές δεν είναι εποχικά προσαρμοσμένες.

Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της The Wall Street Journal, ανέμεναν ότι οι τιμές θα σημείωναν πτώση 1,1%.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης