Υποχωρούν οι τιμές του χρυσού την Τετάρτη, ενώ το πετρέλαιο ενισχύεται και το αμερικανικό δολάριο κερδίζει έδαφος, καθώς το μετεκλογικό θρίλερ σε κρίσιμες αμερικανικές πολιτείες μετά τις προεδρικές εκλογές φέρνει στο προσκήνιο την πιθανότητα μιας παρατεταμένης αναμονής για το τελικό αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών.

Τα περισσότερα εμπορεύματα χάνουν έδαφος, καθώς το δολάριο ενισχύεται, αντλώντας ώθηση από τη στροφή των επενδυτών στα ασφαλή καταφύγια εν μέσω της αυξημένης αβεβαιότητας που έχει προκαλέσει η αμφίρροπη μάχη Τραμπ-Μπάιντεν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αυτό που γνωρίζουμε ότι είναι ότι η αβεβαιότητα θα διατηρηθεί για κάποιο χρονικό διάστημα μετά την απόφαση Τραμπ να ανακηρύξει πρόωρα τη νίκη του και να απειλήσει με προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο» δηλώνει στο Bloomberg ο Ole Hansen, επικεφαλής εμπορευμάτων της Saxo Bank A/S.

Στο ταμπλό, ο χρυσός spot χάνει 0,9% στα $1.892,66 δολ. ανά ουγγιά στο Λονδίνο.

Την ίδια στιγμή, το αμερικανικό WTI παραδόσεως Δεκεμβρίου σημειώνει άλμα 1,5% στα 38,23 δολ. το βαρέλι. Το Brent Ιανουαρίου ενισχύεται επίσης 1,5% στα 40,31 δολ. στο ICE Futures Europe.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο δείκτης δολαρίου, στο μεταξύ, ενισχύεται 0,2% στο 93,758. Το ευρώ χάνει 0,1% έναντι του αμερικανικού νομίσματος στο 1,1702. Έναντι του γεν το δολάριο κερδίζει 0,1% στο 104,58.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης